Усі загиблі найманці ПВК “Вагнера”, яких наразі вдалося ідентифікувати, раніше воювали на Донбасі

 

Усі загиблі в Сирії 8 лютого російські найманці приватної військової компанії “Вагнера”, яких вдалося ідентифікувати на даний момент, раніше воювали в Донбасі проти українських військових.
Як передає “Новинарня“, про це пише у блозі журналіст, переселенець з Донеччини Денис Казанський.

“Це не класична ПВК, і взагалі в Росії законом ПВК не передбачені. Люди їдуть в Сирію не від ПВК, а підписують контракт з якоюсь компанією «Європоліс» за цивільними спеціальностями, як слюсарі, геодезисти, топографісти і т.д.”, – про це пише Михайло Полинков – росіянин, учасник руху “Новоросія” екс-ватажка бойовиків “ДНР” Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), який ще з 2014 року займається переправленням російських найманців на Донбас.

Точна кількість загиблих унаслідок ракетних ударів ЗС США по колоні асадитів і “вагнерівців” під містом Дейр-ез-Зор, невідома, але російські бойовики, які воювали в Донбасі і володіють ситуацією, стверджують, що рахунок йде на сотні.

Ось список убитих росіян, які підтверджені на даний момент. Інформація постійно оновлюється в “Твіттері” користувача Necro Mancer.

1. Володимир Винограденко. Харків. Активіст ультраправої організації “Русь триєдина”. Брав участь в боях за ДАП на боці “ДНР”.

Володимир Винограденко

 

2. Кирило Ананьєв. Москва. Відомий в певних колах активіст партії Едуарда Лимонова “Інша Росія“. Воював в Донбасі. Хвалився вбивствами українців.

Колись був у жорсткій опозиції до Путіна, тепер же поклав голову за інтереси Путіна в далекій і чужій країні.

У мережі знайшлося старе відео, на якому лідер Націонал-біольшовицької партії Едуард Лимонов особисто вручає Ананьєву партквиток, а Кирило щасливо “зігує” у відповідь і каже “Так, смерть”.

 

3. Станіслав Матвєєв. Асбест (Свердловська область). Воював на Донбасі у 2016 році, отримав від бойовиків хрест за заслуги.

Російські журналісти записали інтерв’ю з дружиною “козака” Матвєєва.

Станіслав Матвєєв

 

4. Ігор Косотуров. Асбест (Свердловська область). Воював на Донбасі в “піар-батальйоні” російського письменника Захара Прилєпіна. Прилєпін уже підтвердив цей факт, як і факт загибелі Косотурова в Сирії.

Ігор Косотуров

Письменник навіть не приховує, що так звані “ополченці” з Донбасу воюють за гроші і їдуть до Сирії, тому що там більше платять.

 

5. Олексій Дорошенко, Нижній Новгород. Раніше воював за бойовиків т.зв. “ЛНР”.

 

6. Володимир Логінов. “Козак” з Калінінграда.

 

7. Олексій Ладигін. Рязань. Брав участь в боях за Дебальцеве.

Читайте також:
Воювали і на Донбасі також.
Стали відомі перші імена убитих росіян під Дейр-ез-Зором

 Джерела, що мають відношення до бойовиків “Л/ДНР”, підтверджують, що в Сирії дійсно загинуло дуже багато найманців. Причому, в результаті артобстрілу тіла постраждали настільки, що багатьох доведеться збирати буквально по шматочках.

Як писалаНовинарня“, колишній ватажок терористів “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) заявляє, що втрати серед російських найманців “Вагнера” в Сирії внаслідок авіаудару коаліції на чолі зі США становлять кілька сотень. Він зазначав, що загиблими можуть бути більше 600 людей.

Про загони “Вагнера” і як вони воювали на Донбасі написав також Олександр Баркашов – засновник і керівник руху «Російська національна єдність». Його сини воювали проти українських військових.

Михайло Полинков з’їздив у госпіталь до поранених, яких доставили з Сирії в Москву і записав інтерв’ю з одним з них. “Цифри про 600 двохсот це не міф. Було три штурмові загони в середньому по 300 осіб з росіян і жителів ОРДЛО”,- підсумував Полинков інтев’ю в одній із соцмереж.

Як пише Денис Казанський, вже зараз можна стверджувати, що Росія використовує одне і те ж гарматне м’ясо в Сирії і на сході України. При цьому Росія воює досить підло, використовуючи в основному парамілітарні формування, на кшталт ПВК “Вагнера”, кураторства над якими офіційно не визнає.

Читайте також:
З’явилося відео авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”

Як повідомлялаНовинарня“, в офіційних російських ЗМІ пишуть, що в наслідок авіаудару США біля Дейр-ез-Зора загинули 11 росіян.

Як відомо, 7-8 лютого американські війська знищили колону з російськими танками Т-55 і Т-72, артилерією і легкою бронетехнікою, яка була спрямована ​​для захоплення нафтових родовищ у районі сирійського міста Дейр-ез-Зор.
Під артудар міжнародної антитерористичної коаліції під керівництвом США потрапили російські найманці, повідомляв телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. Найманці виявилися в цій точці, намагаючись захопити нафтове родовище.

Операція була проведена після нападу близько 300 прибічників Асада 7 лютого на штаб курдських Сирійських демократичних сил (SDF), коли асадити зробили 20-30 артилерійських і танкових залпів неподалік від місцезнаходження штаб-квартири SDF.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна