Воювали і на Донбасі також. Стали відомі перші імена убитих росіян під Дейз-ез-Зором

 

Група розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) дізналася імена деяких росіян, що загинули в Сирії 7 лютого внаслідок авіаудару міжнародної антитерористичної коаліції на чолі зі США.
Як передає “Новинарня“, це Олексій Ладигін із Рязані, Володимира Логінов із Хабаровська, Станіслав Матвєєв та Ігор Косотуров з міста Азбест Свердловської області.
Пізніше з’явилися дані ще про одного найманця: Кирило Ананьєв “Москва”, націонал-більшовик.

Всі вони, за даними CIT, служили в російській незареєстрованій приватній військовій компанії “Вагнера”.

При цьому Ладигін і Косотуров, імовірно, раніше воювали на боці сепаратистів у Донбасі. 

Олексій Ладигін Хмурий - ПВК Вагнера Володимир Логінов Ігор Косотуров - ЧВК Вагнера Станіслав Матвєєв - ЧВК Вагнера Кирило Ананьєв
<
>
Станіслав Матвєєв "Матвєй"

Встановлено, що Володимир Логінов “Хмурий” – сотник так званого “Балтійського окремого казачого округу”.
Серед його побратимів-“казаків” у Сирії та на Донбасі був Роман Заболотний, взятий у Сирії в полон “ІДІЛівцями” і страчений раніше.

Загальна кількість росіян, які загинули під час авіаудару 7 лютого біля міста Дейз-ез-Зор, невідома.

Про те, що в Сирії під артилерійський та авіаудар американців потрапили російські найманці, повідомляв телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. За їхніми даними, найманці перебували в районі селища Хішам, де намагалися захопити нафтове родовище.

Міністерство оборони Росії відкидає твердження про загиблих при авіаударі росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців в районі інциденту не було, а “місцеві ополченці” діяли без узгодження з російським командуванням.

Натомість, за даними з різних джерел, внаслідок контратаки американців та “Демократичних сил Сирії” на колону асадитів і російських найманців могло загинути від 217 до 600 військових.

Читайте також:
СБУ оприлюднила імена бойовиків ПВК “Вагнера”, вбитих під Дебальцевим

Федерація практичної стрільби по українцях:
чемпіон Росії Залічев воював на Донбасі у складі ПВК Вагнера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна