Федерація практичної стрільби по українцях: чемпіон Росії Залічев воював на Донбасі у складі ПВК Вагнера

 

Дворазовий чемпіон Росії з дуельної стрільби з гвинтівки Олександр Залічев був снайпером у російській приватній військовій компанії “Вагнера” та ймовірно воював на Донбасі проти України.

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов в ефірі каналу “Прямий“.

Говорячи про розслідування діяльності російського спецпідрозділу “Вагнер”, він зауважив, що у СБУ є персональні дані щодо майже 2 тисяч найманців цієї ПВК.

“Встановлено, що один із найманців “Вагнера” був Залічев Олександр Борисович, який проходив службу на посаді снайпера. З аналізу відкритих джерел маємо інформацію, що він був двократним чемпіоном Росії, а також членом збірної команди Росії з тактичної стрільби як мінімум у 2014-2016 роках”, – наголосив Гуськов.

Гуськов зауважив, що людей треба інформувати про такі випадки, тож СБУ підготувала листа до міністра молоді та спорту України з проханням довести відповідну інформацію до спортивних федерацій країн-партнерів.

Речниця СБУ Олега Гітлянська поширила у “Фейсбуці” лист до міністра Жданова, в якому сказано, що Олександр Залічев, 04.11.1084 р.н., проходив службу на посаді снайпера снайперської групи (мав особистий номер М-0197).
Крім іншого, він – тренер Федерації практичної стрільби Росії, неодноразовий учасник міжнародних змагань.

Служба безпеки стверджує факт терористичної діяльності Залічева на території України та вживає заходів для притягнення найманця до кримінальної відповідальності.

У відомстві повідомляють, що “участь громадянина РФ Залічева в діяльності незаконних збройних формувань на сході України є кримінальним злочином відповідно до законодавства України, Російської Федерації, а також відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців”.

Читайте також:
Неонацист Мільчаков, якому загрожує довічне в Україні,
тепер воює у ПВК “Вагнера” в Сирії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна