Неонацист Мільчаков, якому загрожує довічне в Україні, тепер воює у ПВК “Вагнера” в Сирії

 

Російський неонацист Олексій Мільчаков на прізвисько “Фріц”, який керував на Донбасі групою бойовиків “Русич”, тепер воює у складі приватної військової компанії “Вагнера” в Сирії.

Про це інформує російське видання “Фонтанка”.

“Розглядаючи фотографії з бійцями ПВК “Вагнера” на базі, розташованій біля заводу Хаян в сирійській провінції Хомс, “Фонтанка” зустріла знайому особу. Безсумнівно, це був він – Олексій Мільчаков”, – пише інтернет-газета.

Уродженець Петербурга Олексій Мільчаков (Фріц, Серб) відомий як садист і неонацист. Ще в 2012 році він позував із нацистською символікою та відрізав голову цуценяті, оприлюднивши відповідні фото.

Проходив строкову службу в десантних військах.

Майже з самого початку бойових дій на Донбасі Мільчаков очолив ДШРГ “Русич” (диверсійно-штурмова розвідгрупа) та брав участь у боях проти українських військових.

Мільчаков відрізав убитим українцям вуха, фотографувався з піднятим догори великим пальцем на тлі згорілих оголених трупів.

Його називали однією з найбільш медійних персон бойовиків т.зв. “Новоросії”.

У серпні 2015 році Мільчаков та його “Русич” вийшли з Донбасу.

Як інформувала “Новинарня“, Головна військова прокуратура України встановила, що в результаті злочинних дій Мільчакова та групи “Русич”, а саме – влаштованої ними засідки, 5 вересня 2014 біля селища Привітне Слов’яносербського району Луганської області загинули майже 40 військовослужбовців батальйону “Айдар” і 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина РФ Олексія Мільчакова направлено до суду, йому загрожує довічне позбавлення волі.

“Зустріти Мільчакова в групі Вагнера було неочікувано. В численних інтерв’ю він наголошував, що його «Русич» – не звичайний підрозділ, а бойовий колектив однодумців: «Ми не просто підрозділ, а друзі, об’єднані спільною ідеєю» (цитата з інтерв’ю на порталі «Супутник і Погром»). Крім того, однією з причин виведення «Русича» з Донбасу Мільчаков називав вимогу донбаської влади підписати контракт про службу в збройних силах ДНР, що він вважає неприйнятним: «Ми не підпишемо контракт (ми не найманці)» (цитата пз сайту 2ch.hk) , «Ми не за гроші приїхали воювати» (з інтерв’ю головному редактору «Анна ньюс» Марату Мусіну)”, – ідеться в матеріалі “Фонтанки”.

Повідомляється, що кілька місяців тому на запитання про рід занять Мільчаков відповідав, що зайнятий на будівництві Кримського мосту.

Видання нагадує, що 1 січня 2015 року біля міста Лутугине на Луганщині був убитий один з очільників НЗФ “ЛНР” Олександр Бєднов “Бетмен”, разом із них загинули бойовики супроводження з групи “Русич”.

Як повідомляло тоді близьке до бойовиків агентство “Анна ньюс”, у вбивстві шести осіб підозрюють командира ПВК “Вагнера”, найнятого Плотницьким, нинішнім ватажком “ЛНР”.
Мільчаков і сам тоді припускав дії російської спецгрупи: “В цілому Плотницький злякався, що ГБР (“Бетмен”) разом із козаками виступить проти нього… Два БТР і РПГ знищили кортеж Бетмена (де в охороні були люди з “Русича”)”.

“Фонтанка” не має доказів причетності групи Вагнера до ліквідації Бєднова, але в середовищі [російських] добровольців Донбасу ця версія є пріоритетною”, – ідеться в статті.

Видання припускає, що Олексій Мільчаков тепер – стрілець-сапер 3-го штурмового загону (так віднедавна іменуються підрозділи “Вагнера” в Сирії, що раніше позначалися як розвідувально-штурмові роти) з особистим номером М-2691.

Читайте також:
В Україні заочно судитимуть відомого
своєю жорстокістю російського неонациста, який воював за “ЛНР”

Розкриті таємниці ПВК “Вагнера”: СБУ розкрила всю “штатку”
та виписала підозру ватажкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна