Хакери HeadMare відімкнули інтернет у двох російських містах

У ніч проти 1 травня учасники міжнародної хакерської групи Head Mare знищили інфраструктуру провайдера “Теле-Центр”, який надає послуги в містах Темрюк і Слов’янськ-на-Кубані Краснодарського краю РФ.

Про операцію повідомив блогер Андрій Смолій із посиланням на акаунт хакерів у мережі X.

Блогер виклав записи зі скаргами російських абонентів на перебої в роботі мережі інтернет після втручання хактивістів.

Як стало відомо, абонентам із Росії було розіслано понад 20 тисяч СМС з таким змістом: “Head_Mare идет за тобой. Теле-центр уже наш. Скажи своим бросать оружие”.

Також було стерто  бази даних в організації, конфігурації комутаційного обладнання та від’єднано від облікових записів, відключено від інтернету та телебачення більш ніж 20 000 абонентів.

Тиждень тому “Новинарняписала, що хакери Head Mare вже понад рік перебувають у системі інтрнет-провайдера міст Темрюк і Слов’янськ-на-Кубані. Як зазначають кібери у твітері, росіяни за ці сім днів не спромоглися виправити помилки.

Читайте також:
Хакери Head Mare деанонімізували працівників РФ, які займаються ядерними об’єктами і будівництвом в ОРДЛО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна