Ракетна програма РФ більше не секретна: “щур” на російському стратегічному підприємстві передав “РДК” технічну документацію і дані воєнних злочинців

автор: Марина Ткачук
фото надані “Російським добровольчим корпусом”

“Російський добровольчий корпус” повідомив про результати сенсаційної успішної операції: бійцям вдалося роздобути величезний обсяг секретної інформації, яка стосується військово-промислового комплексу Росії.

І її планують поступово робити публічною:

“У лавах “РДК” є окремий кіберпідрозділ, який займається розслідуваннями та пошуком воєнних злочинців, встановленням фактів будь-яких воєнних злочинів РФ, — розповіли “Новинарні” бійці “Російського добровольчого корпусу”. — У якийсь момент нам до рук потрапив фрагмент технічних даних ракетної програми Російської Федерації.

Ми почали цим питанням займатися детально, з’ясовувати, які ж підприємства працюють у даному сегменті, чим займаються. І згодом у нас з’явилася людина — вона досі працює на одному зі стратегічних підприємств РФ.

Завдяки цьому важливому інформатору (він пішов на співпрацю) нам вдалося отримати майже всю технічну документацію щодо ракетної програми РФ: технічні завдання, проєкти, креслення, протоколи нарад. Тобто всю технічну складову для виготовлення компонентів ракет і список підприємств, які беруть участь у цьому циклі (а їх близько 10).

Тепер нам відома кількість переданих компонентів чи готових виробів, де розташовані бази зберігання цих ракет, де знаходяться логістичні вузли, хто їх приймає, хто їх перенаправляє далі, які військові частини їх використовують, як саме використовують — тобто взагалі все!

Документ 1

Документ 2

І, звісно, у нас тепер є повна інформація про ключових персонажів, які в цьому процесі задіяні — інженери-конструктори, вчені й працівники великих держкорпорацій, які займаються закупівлями компонентів, розміщенням замовлень. Тобто люди, які ухвалюють рішення”.

Бійці “РДК” стверджують, що мають не лише прізвища причетних людей, а й особисті дані, скани документів, телефони, адреси проживання їхніх сімей, інформацію про власність — нерухомість, транспорт тощо.

“Нам вдалося побачити, як ці люди переміщаються країною, тобто ми маємо квитки, знаємо, хто куди їздить — навіть за кордон (а в основному це Китай, Туреччина, Середня Азія)”, — розповіли в “РДК”.

Відома й персональна інформація про родичів цих осіб: хто чим займається, навіть які хобі має.

“Російський добровольчий корпус” анонсує масштабні розслідування на базі виявлених фактів. І, звісно, оприлюднення, у першу чергу, персональних даних ключових гравців, які задіяні у воєнних злочинах РФ.

Перше таке розслідування російські добровольці вже оприлюднили на своєму YouTube-каналі — воно стосується ОКБ “Новатор” та керівника одного з його представництв.

“Новатор” — одне з ключових підприємств ВПК РФ, відповідальних за бомбування України та тисячі загиблих мирних жителів. Це підприємство — розробник ракетної техніки, зокрема, ракет “Калібр” та “Іскандер”.

“РДК” зробило відомим керівника “Новатора” Віктора Сауніна, виклавши в інтернет його документи, особисті фото та навіть приватні відео з п’янок із друзями. Відомо навіть про захоплення фігуранта більярдом.

Віктор Саунін

“Зазвичай після подібних витоків інформації фігурантів цих зливів саджають і всіляко карають, — прозоро натякають в “РДК” на неприємні наслідки для більярдиста. — І громадянина Сауніна найбільше має зараз цікавити головне питання: чи не доберуться часом до нього російські спецслужби раніше, аніж українські?”.

“РДК” не приховує: уся секретна документація потрапила до їхніх рук завдяки непереборній “чесноті” росіян — повальній продажності:

“У російському ВПК працюють десятки людей, готових продати батьківщину та її секретну документацію за зовсім невеликі гроші.

І хтозна, можливо, саме зараз один із цих людей сидить на секретному засіданні поряд із громадянином Сауніним?”

Відео:

“РДК” анонсує цілу низку гучних історій уже найближчим часом:

“Ми, наприклад, зараз закінчуємо “розробку” підприємств, що займаються виготовленням засобів радіоелектронної боротьби, які, як відомо, є досить серйозною проблемою на фронті. У Росії РЕБи дуже хороші, дуже якісні, вони багато в це вкладають грошей.

Але ми знайшли людину, яка за це безпосередньо відповідає — це один адмірал флоту. Знайшли підприємство, яке причетне до виробництва — це один завод електроприладів. І вже незабаром ми зробимо його відомим. Там ще багато що цікавого є! Усі особисті дані співробітників, їхніх сімей, уся логістика”.

Також найближчим часом російські добровольці анонсують інформацію щодо підводних човнів та розслідування про низку “закритих” персонажів у російському ВПК (це переважно відставні військові).

“Їхнім завданням є протидія таким групам, як ми, тобто антидиверсійні дії, антишпигунські”, — пояснюють в “РДК”.

За словами представників корпусу, уся наявна інформація буде передана до Генштабу ЗСУ, розвідувальних органів України.

“Усі ці люди в РФ чудово знають, що вони чинять воєнні злочини. Йдуть на це свідомо. Але серійні вбивці обов’язково понесуть покарання. Вони є законною ціллю для ЗСУ, вони є абсолютно законною ціллю для Гаазького трибуналу, — кажуть бійці “РДК”. — Але для цих людей ми ще лишаємо шанс врятуватися і перейти на світлий шлях добра. Часу в них дуже мало — до оприлюднення інформації про них”.

У Корпусі запевняють, що мають дані про сотні таких ключових осіб:

“Наші дані свідчать: система захисту інформації військово-промислового комплексу Росії — дірява, як решето. Можна все, що завгодно, знайти, купити, виявити. У нас ще багато сюрпризів заготовлено!”

Фотогалерея (гортайте):

photo_5296416480038082849_y photo_5296416480038082848_y photo_5296416480038082847_y photo_5296416480038082851_y photo_5296416480038082850_y
<
>

Читайте також:
Хакери Head Mare зламали мережу російського виробника ракет і виклали файли в загальний доступ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.