З’явилося відео авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”




Телеканал CNN опублікував відео удару США по сирійських підрозділах і загонах російських найманців ПВК “Вагнера”, які перебували під Дейр-ез-Зором в Сирії.

На кадрах видно, як авіація знищує спочатку російський танк Т-72, а потім завдає удару по гаубиці й розрахунку, який перебуває біля неї.
Також у лівому кутку видно вантажівку “Урал”, пише Телеграм-канал Directorate 4.

Зазначимо, що видання Bloomberg повідомляє, що унаслідок удару сил США 8 лютого в Сирії знищено понад 200 бійців, більшість – громадяни Росії.
Про це авторитетному американському медіа розповіли двоє росіян, які ознайомлені із ситуацією.
Найманці воювали на боці президента Сирії Башара Асада.

За раніше оприлюдненою інформацією американського чиновника, всього загинули близько 100 осіб, постраждалих – 200-300.

Як повідомлялаНовинарня“, колишній ватажок терористів “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) заявляв, що втрати серед російських найманців “Вагнера” можуть становити до 644 осіб.

Як відомо, 7-8 лютого американські війська знищили колону з російськими танками Т-55 і Т-72, артилерією і легкою бронетехнікою, яка була спрямована ​​для захоплення нафтових родовищ у районі сирійського міста Дейр-ез-Зор.
Під артудар міжнародної антитерористичної коаліції під керівництвом США потрапили російські найманці, повідомляв телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. Найманці виявилися в цій точці, намагаючись захопити нафтове родовище.
Жоден американський солдат тоді не постраждав.

Операція була проведена після нападу близько 300 прибічників Асада 7 лютого на штаб курдських Сирійських демократичних сил (SDF).
Прес-секретар Пентагону Дана Уайт заявляла, що коаліція завдала удару у відповідь “після 20-30 артилерійських і танкових ударів, які були завдані за 500 метрів від місцезнаходження штаб-квартири SDF”.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив факт удару американців по колоні і заявив, що “це була самооборона”.

Читайте також:
Авіаудар США по колоні росіян у Сирії: кількість убитих може сягнути 600

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна