РосЗМІ: в бою під Дейр-ез-Зором загинули 11 осіб

 

В результаті ракетного удару ЗС США по колоні асадитів і російських найманців із ПВК “Вагнер” біля міста Дейр-ез-Зор у Сирії 8 лютого могли загинути значно менше росіян, ніж повідомлялося спершу.
Як пише російське видання “Коммерсант” з посиланням на своє “військове джерело”, під час бою загинули 11 осіб.

Колишній товариш по службі декількох найманців ПВК “Вагнера”, які загинули під час бою, повідомив “Коммерсанту”, що розмовляв із пораненими свідками сутички.
Він розповів, що в загоні ПВК, який потрапив під обстріл, було близько 600 осіб зі стрілецькою зброєю, артилерією й танками. Більшу частину групи становили російськомовні бійці.

“По суті, це посилений батальйон, але в ПВК “Вагнера” це називається загоном. Жодних ПЗРК (переносних зенітних ракетних комплексів), ніякої підтримки з повітря у них не було, і ніхто її не обіцяв. Весь розрахунок був на те, що після артобстрілу наші швидко візьмуть штурмом цей завод, курди покидають зброю. А американці вже не будуть бити по своїх, коли зав’яжеться ближній бій”, – розповів він.

До початку бойових дій, за словами джерела, була розгорнута лише половина загону, а інші найманці перебували в бронемашинах, які були вишикувані в колону в 8 км на схід від лінії розмежування між силами, що підтримують режим Асада, та опозиційними “Сирійськими демократичними силами” (курди).

Причиною інциденту стала спроба місцевих “великих підприємців, що наразі підтримують Башара Асада”, захопити родовища нафти і газу, які контролюють курди – союзники США, розповіло “Коммерсанту” російське військове джерело.
За даними газети, в наступ з цією метою пішли урядові структури, а також ISIS Hunters – “мисливці на ІДІЛ”, посилені найманцями “Вагнера”, які нібито йшли у другому ешелоні.

Читайте також:
З’явилося відео авіаудару США по загонах ПВК “Вагнера”

Як повідомлялаНовинарня“, колишній ватажок терористів “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков) заявляв, що втрати серед російських найманців “Вагнера” можуть становити до 644 осіб. Американські джерела говорили про близько сотні вбитих.

Як відомо, 7-8 лютого американські війська знищили колону з російськими танками Т-55 і Т-72, артилерією і легкою бронетехнікою, яка була спрямована ​​для захоплення нафтових родовищ у районі сирійського міста Дейр-ез-Зор.
Під артудар міжнародної антитерористичної коаліції під керівництвом США потрапили російські найманці, повідомляв телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. Найманці виявилися в цій точці, намагаючись захопити нафтове родовище.

Операція була проведена після нападу близько 300 прибічників Асада 7 лютого на штаб курдських Сирійських демократичних сил (SDF), коли асадити зробили 20-30 артилерійських і танкових залпів неподалік від місцезнаходження штаб-квартири SDF.

Жоден американський солдат у бою не постраждав.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив факт удару американців по колоні і заявив, що “це була самооборона”.

Читайте також:
Воювали і на Донбасі також.
Стали відомі перші імена убитих росіян під Дейр-ез-Зором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна