Прокуратура відкрила провадження через сепаратистську заяву нардепа від Опоблоку. Той виправдовується

 

З приводу висловлювань народного депутата від “Опоблоку” Євгена Балицького в ефірі телеканалу “112 Україна” розпочато кримінальне провадження за ознаками зазіхання на територіальну цілісність України, вчинене представником влади.
Про це повідомила прес-служба прокуратури Запорізької області.

“Прокуратурою області за повідомленням у засобах масової інформації 15.11.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, вчинене представником влади) з приводу висловлень народного депутата України Балицького у вечірньому ефірі телеканалу “112” від 13.11.2017″, – сказано в повідомленні.

“Встановлено, що народний депутат України, обраний від “Опозиційного блоку” по м. Мелітополю та Мелітопольському району Запорізької області, Євген Балицький висловив думку про можливість відділення території округу, який він представляє”, – зазначили в прокуратурі.

Розслідування у вказаному кримінальному провадженні згідно вимогами КПК України доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.
Процесуальне керівництво здійснює група прокурорів прокуратури області.

Як повідомляла “Новинарня“, нардеп від “Опозиційного блоку” Євген Балицький під час суперечки з Дмитром Корчинським в ефірі каналу “112 Україна” заявив, що він, можливо, поїде до Росії, але тільки зі своїм мажоритарним округом.

Балицький уже прокоментував заяву Запорізької прокуратури про порушення кримінальної справи. Він вважає звинувачення на його адресу безпідставними і надуманими, йдеться в повідомленні прес-служби партії.

“У моїх словах не було ані найменшого натяку на сепаратизм, не було жодних закликів до порушення територіальної цілісності України. Сказане мною прозвучало у відповідь на відверто сепаратистські заяви Дмитра Корчинського, який відкрито заявив, що українцям потрібно роз’єднуватися. Причому сказано це було у відповідь на мій заклик до об’єднання”, – стверджує Балицький.

Депутат назвав заяви Корчинського провокаційними: наприклад, побажання, щоб Балицький зі своєю фракцією і всіма, хто їх підтримує, поїхали в “ерефію”.

“У відповідь на цей пасаж я висловив припущення, що ці люди можуть виїхати зі своїми територіями. Мені стало цікаво, чи не боїться Корчинський, роблячи подібні заяви, що ситуація, що склалася на Донбасі, може статися де-небудь ще. Тобто це було сказано виключно для того, щоб зупинити відверто сепаратистські заклики Корчинського”, – стверджує нардеп.

Як відомо, Євген Балицький – колишній військовий льотчик, підприємець, нардеп від Партії регіонів з 2012 року. Він один із депутатів, які голосували за “диктаторські закони” 16 січня 2014 року.

У грудні 2016-го він вніс проект закону “Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації і захисту російської мови, інших мов національних меншин в Україні”.
Згідно з даними СБУ, організація подачі закону оплачувалася іноземними замовниками.

Крім того, нардеп відомий заявами проросійського та сепаратистського змісту.

Читайте також:
У Мелітополі затримали 25 осіб у справі про “дестабілізацію”.
Крім криміналу, звинувачують у держзраді

Опоблоківець на Запоріжжя вітає з 23 лютого в радянському стилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна