Опоблоківець на Запоріжжя вітає з 23 лютого в радянському стилі

 

У Мелітополі Запорізької області з’явилися білборди з привітаннями зі “святом 23 лютого” від імені народного депутата України Євгена Балицького (фракція “Опоблок”).
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “РІА Мелітополь”.

“З нашим святом 23 лютого. Народний депутат України Євген Балицький”, – зазначено на носіях російською мовою.

Привітання ілюстроване зображеннями трьох радянських військових різних родів військ, як на плакатах часів пізнього СРСР, а також – як фон – образами червоноармійців у будьонівках.

Як відомо, Євген Балицький – колишній військовий льотчик, звільнений у запас з Мелітопольського полку військово-транспортної авіації у званні капітана 1995 року.
Екс-член Партії регіонів, обраний вдруге в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 80 (м. Мелітополь та Мелітопольський район).

У грудні 2016 року Балицький записав відеозверення на підтримку зареєстрованого ним законопроекту “Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації та захисту російської мови, інших мов національних меншин в Україні”.
У зверненні він говорить про утиски російської мови в Україні, а також заявляє: “Русские и украинцы всегда будут братским народом”.

За радянською традицією “День захисника вітчизни” 23 лютого – умовна дата заснування Червоної армії – наразі святкують у Росії й Киргизстані (неробочий день), у Білорусі й Таджикистані (робочий). Також це свято для бойовиків “ДНР” і “ЛНР” та інших сепаратистських утворень – Придністров’я, Абхазії, Південної Осетії.

В Україні державне свято “День захисника Вітчизни” було засноване президентом Кучмою 1999 року (робочий день), але скасоване указом президента Порошенка 14 жовтня 2014 року. Натомість впроваджено День захисника України 14 жовтня.
Крім того, 6 грудня – День Збройних сил України.

Читайте також:
УІНП підготував законопроект про скасування свят 8 березня, 1 і 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна