У Мелітополі затримали 25 осіб у справі про “дестабілізацію”. Крім криміналу, звинувачують у держзраді

 

У Мелітополі Запорізької області затримано 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації обстановки в місті, підготовці збройних дій, серії кримінальних злочинів і підпалів.
Про це ввечері 20 червня повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

  Він зазначив, що зловмисники скоювали злочини з березня.

“З березня 2017-го в Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей… 9 травня є спроби перетворити мирну акцію в масову бійку… Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності”, – зазначив Аваков.

Він заявив, що для затримання злочинців була розроблена спільна операція Нацполіції, СБУ й прокуратури.

“Проміжні підсумки – 16 червень затриманий ватажок організованого злочинного угруповання Туча і четверо його спільників, які займалися здирництвом, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де, за оперативною інформацією, готували “бійців”. Всі затримані заарештовані на два місяці”, – поінформував глава МВС.

За його словами, решта 20 осіб були затримані протягом наступних днів. В ході обшуків у них було вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто. Аваков додав, що операція триває, і число затриманих може зрости.

На думку СБУ, зловмисників контролювали куратори з Росії, зазначив Аваков.

“Кількість підозрюваних у співучасті зростає – до кримінальних “професіоналів” приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи”, – заявив він.

Як відомо, в цій справі поліція обшукала будинок депутата Запорізької обласної ради від “Опозиційного блоку” Валерія Горбаня. Він донедавна був керівником районної організації “Опоблоку” та помічником народного депутата від ОБ Євгена Балицького – ініціатора скандальної ходи “Безсмертного полку” в Мелітополі 9 травня.

“Паралельно з кримінальними статтями – відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК “державна зрада” – на думку СБУ, “діяльність” групи прямувалась кураторами з Росії… Силові структури спільно провели 10 обшуків в рамках вже цього кримінального провадження. Вилучено зброю і вибухівку”, – повідомив він.

Читайте також:
Мелітопольську міськраду підпалили “коктейлями Молотова”

У Мелітополі на шкільному стадіоні прогримів вибух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна