Комітет Пашинського підтримав звернення про відставку Муженка з Генштабу

 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням звільнити головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка через недоліки в організації охорони складів боєприпасів.

Як передає УНІАН, про це Пашинський – член фракції “Народного фронту” – заявив на засіданні комітету.

Він озвучив пропозиції комітету після обговорення надзвичайних подій на складах боєприпасів біля міста Калинівка Вінницької області. Члени комітету більшістю голосів підтримали ці пропозиції.

“Перший блок про те, що… згідно з Конституцією і законами України, законом України про Збройні сили і положенням про Генеральний штаб, звернутися до президента України про звільнення начальника Генерального штабу за систематичні недоліки в організації цієї роботи…” – зачитав проект Пашинський.

“Друге питання – звернутися до міністра оборони. У нас є ще одна людина, яка несе персональну відповідальність за це, це – керівник ВСП (Військової служби правопорядку)). Це звільнення керівника ВСП, який не забезпечив належну охорону”, – додав голова комітету.

“Звернутись до президента з вимогою вивчити інституційну доцільність існування такої системи субординації і управління”, – додав він.

Лише двоє з присутніх членів комітету утримались.

Перед цим член комітету Дмитро Тимчук (“Народний фронт”) оприлюднив у себе на “Фейсбуці” схему, яка стверджує відповідальність начальника Генштабу за стан безпеки на арсеналах.

На це засідання Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони були запрошені міністр оборони Степан Полторак і НГШ Віктор Муженко. Як зазначив голова комітету Пашинський, Полторак повідомив йому, що не прийде через візит до Польщі, а Муженко був відсутній без повідомлення причин.

На засідання комітету прийшли заступник міністра оборони Ігор Павловський та заступник начальника Генштабу Сергій Бессараб, які розповіли про заходи, які вживалися після НП в Балаклії й Калинівці.

На утримання складу боєприпасів у Калинівці на 2017 рік було виділено 25 млн. 537 тис. гривень, але витрачені вони були не всі, заявив зокрема Ігор Павловський.

Читайте також:
“Політика приходить туди, де їй не місце”.
Що стоїть за заявами “НФ” про відставку Муженка

Комітет Пашинського хоче розформувати арсенал у Чуднові,
а боєприпаси віддати приватній компанії, – Донік

Муженко хоче охороняти арсенали не ВОХРою, а додатковими батальйонами охорони та забезпечення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна