Комітет Пашинського хоче розформувати арсенал у Чуднові, а боєприпаси віддати приватній компанії, – Донік

 

Армійський волонтер Роман Донік оприлюднив інформацію про наміри групи народних депутатів із Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розформувати військовий арсенал у Чуднові на Житомирщині, а боєприпаси звідти – списати та передати приватній компанії “Таско”.

Про це близький до Генштабу ЗСУ Донік написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За його даними, цю ідею лобіюють народні депутати Сергій Пашинський (“Народний фронт”, голова комітету) та Іван Вінник (БПП, секретар комітету). Але на рівні узгодження з відповідальними особами це рішення було заблоковано начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України Віктором Муженком.

У зв’язку з останніми подіями у Збройних силах, зокрема пожежами на складах, відбувається роззосередження боєприпасів, тому склад та територія в Чуднові Житомирської області необхідні для виконання цього рішення.

“Мотивація проста – в країні війна, ЗСУ відновлять цей склад. Враховуючи диверсії і необхідність уникнути від великої концентрації БК (боєкомплекту) на декількох складах”, – пояснив Роман Донік.

“Вінник оббиває пороги командування, намагаючись “порішати” передачу. Але все вперлося в рішення Муженка. Звичайно, для Вінника, Пашинського і Ко найкращий спосіб вирішити такі складності (як теперішню, так і наступні) – шляхом зміни НГШ (начальника Генштабу). Ці хлопці підсіли на оборонку і знімають в неї вершки три роки”, – заявляє Донік.

За його словами, склад, на який поїде нардеп Вінник, ще навіть не в початковій стадії відновлення, – там зараз “просто намагаються зрозуміти, що можна зробити з цим і з якого боку братися за те, що 25 років просто гнило”.

“Хоча перевіряти Виннику, як депутату, звичайно є що. Наприклад, село Веселівка в Житомирській області, де компанія “Таско” займається переобладнанням боєприпасів, з порушеннями правил протипожежної і вибухової безпеки”, – додав Донік.

Читайте також:
У Генштабі розповіли, як бідував Калинівський арсенал.
А тепер на ньому буде система раннього виявлення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна