Онищенко подав позов проти Генпрокуратури й НАБУ про захист “ділової репутації”

 

Народний депутат із групи “Воля народу” Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро про захист честі і ділової репутації.

У заяві, яку поширила “Українська правда”, Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми. Онищенко вважає, що ця інформація є недостовірною, і вимагає її спростування.

“Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення Позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує Позивача в очах оточуючих, (…) порушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації”, – йдеться в тексті позову.

Відповідно до закону, відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Назар Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти Генпрокуратури.
Крім того, Онищенко вказує, що відео цього брифінгу оприлюднило на своєму сайті Національне антикорупційне бюро, відтак Онищенко позивається і проти НАБУ.

Як відомо, 15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Олександра Онищенка депутатської недоторканності. 16 червня ГПУ направила його до Верховної Ради.
Онищенко підозрюється в причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ “Украгазвидобування”.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у “газовій справі”, в якій фігурує Онищенко.

Читайте також:
В НАБУ прояснили ситуацію зі справою Онищенка

НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна