НАБУ передало Луценку подання на арешт депутата Онищенка

 

Національне антикорупційне бюро України передало генпрокурору Юрію Луценку подання на арешт депутата з групи “Воля народу” Олександра Онищенка. Про це повідомив журналіст Дмитро Гнап у “Фейсбуці“.

“Ще одним народним депутатом-арештантом може побільшати незабаром. Маємо інсайдерську інформацію, що НАБУ підготувало подання на зняття недоторканості та арешт народного депутата Олександра Онищенка. Відомого також як Кадиров. Подання вже підписане антикорупційним прокурором Холодницьким і лежить на столі в генпрокурора Луценка. Сподіваюсь, Юрій Віталійович виконає свою обіцянку ловити “справді велику рибу””, – написав Гнап.

Водночас відомо, що Онищенко 14 травня подав до ГПУ заяву про “скоєння кримінального злочину” головою Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артемом Ситником за фактом заяви останнього на парламентських слуханнях “Про стан реалізації засад антикорупційної політики” 18 травня. Про це повідомив сам нардеп, повідомляє “РБК-Україна“.

“В березні в моїй офіційній приймальні народного депутата був здійснений обшук детективами НАБУ з безліччю процесуальних порушень, із застосуванням сили до моїх співробітників, так само були вилучені документи, які досі не повернули. Зараз справа на розгляді в Апеляційному суді Києва і з незрозумілих причин постійно переноситися. У цей час глава НАБУ Ситник на парламентських слуханнях прямим текстом погрожує суддям, закликає їх не приймати рішень, які для них закінчаться кримінальним переслідуванням, розголошує таємницю досудового слідства прямо з парламентської трибуни. Я дуже сподіваюся, що за цим фактом – прямої погрози суддям, розголошення таємниці слідства, незаконного обшуку приймальні народного депутата – генеральний прокурор Юрій Луценко порушить кримінальну справу?” – заявив Онищенко.

Голова НАБУ Артем Ситник повідомляв, що під час обшуку приймальні “одного з народних депутатів” співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн. екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова. Очевидно, що йшлося про офіс Онищенка.

Генпрокурор Юрій Луценко наразі перебуває з візитом у Брюсселі.

Читайте також:
Детективи НАБУ провели обшук в екс-регіонала Онищенка у справі афер “Укргазвидобування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна