Суд визнав наявність громадянства РФ у колишньої топпосадовиці Мін’юсту Прилуцької, яку викрила СБУ

За матеріалами Служби безпеки України суд визнав законним звільнення з Міністерства юстиції колишньої топпосадовиці цього відомства, яка має громадянство Росії. Відповідне рішення у Шостому апеляційному адмінсуді відстояли діючі представники Міністерства юстиції.

Про це повідомила пресслужба СБУ 24 квітня.

Ідеться про колишню заступницю начальника Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту, яка за власної ініціативи отримала російське громадянство. У відомстві не назвали імені посадовиці, однак, за даними “Інтерфакс-Україна“, нею є Марина Прилуцька, яка обіймала посаду заступниці начальника Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту з 2019 до 2021 року, а до того працювала в органах Державної виконавчої служби України.

Цей факт задокументували співробітники СБУ та поінформували керівництво профільного міністерства для прийняття відповідного рішення. На підставі матеріалів, отриманих від української спецслужби, чиновницю було звільнено із займаної посади у 2021 році.

Згодом вона вирішила оскаржити це рішення, посилаючись на довідку “головного управління МВС РФ по місту Москва”. У цьому документі було зазначено, що у неї нібито немає російського паспорта.

Однак, після ознайомлення із доказовою базою СБУ, колегія українського суду залишила скаргу ексчиновниці без задоволення. Представники Служби безпеки довели нікчемність документів, виданих державою-агресором про нібито відсутність у неї громадянства РФ. Крім того спецслужба довела, що позивачка не виїжджала в Болгарію, де, з її слів, нібито було отримано відповідні російські документи.

Нині ексчиновниця може оскаржити це рішення у Верховному Суді.

Читайте також:
Експосадовців СБУ, яких підозрюють у розкрадання 26 млн грн на закупівлі пального, взяли під варту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна