Експосадовців СБУ, яких підозрюють у розкрадання 26 млн грн на закупівлі пального, взяли під варту

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 23 квітня взяла під варту в залі суду двох експосадовців Служби безпеки, які підозрюються у закупівлі паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами, внаслідок чого державі завдано матеріальної шкоди на понад 26 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Апеляційної палати ВАКС.

У вівторок було розглянуто апеляційні скарги сторони обвинувачення на ухвали ВАКС від 11 квітня 2024 року про застосування запобіжних заходів до експосадовців СБУ.

За результатами розгляду, колегія суддів скасувала ухвали слідчих суддів першої інстанції та частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення. Одному з підозрюваних було обрано тримання під вартою з альтернативою внесення 8 мільйонів гривень застави. Іншому – тримання під вартою з альтернативою внесення 12 мільйонів гривень застави. Підозрюваних взяли під варту в залі суду.

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також:
Незаконно збагатився на майже 58 млн грн. Затримано експосадовця ЗСУ з продовольчого забезпечення тилу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна