Незаконно збагатився на майже 58 млн грн. Затримано експосадовця ЗСУ з продовольчого забезпечення тилу

Працівники Державного бюро розслідувань у співпраці з Офісом Генерального прокурора викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України.

Чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 мільйонів гривень. Зокрема, йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно, повідомило ДБР 20 березня.

Правоохоронці не вказали ім’я військового. Однак за даними “Української правди”, йдеться про Олександра Козловського.

ДБР також повідомило, що підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи, зазначають в ОГП.  Нині проводиться обшук за місцем проживання експосадовця. На незаконно набуті активи судом накладено арешт, додали в Офісі Генпрокурора.

Підозрюваного у незаконному збагачені (ст. 368-5 КК України) затримали, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте також:
Неякісні бронежилети для ЗСУ: експосадовцям МОУ оголосили нові підозри в розтраті майже мільярда гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна