В НАБУ прояснили ситуацію зі справою Онищенка

Депутат Верховної Ради Олександр Онищенко (група “Воля народу”) прибув у НАБУ для з’ясування свого статусу. Про це він повідомив перед візитом у Національне антикорупційне бюро.

“Арештований, щоб ви розуміли, мій юрист, з яким у мене укладений договір про захист, висуваються підозри моїй матері, тобто ми переходимо вже всі межі, мою матір, який 75 років, її теж хочуть заарештувати, посадити, висунути їй якісь обвинувачення”, – заявив депутат.

При цьому Онищенко не уточнив, у чому саме підозрюють його матір.

Разом з тим, зі слів депутата, у рамках розслідування кримінальних проваджень, слідство натискає на фігурантів, щоб змусити їх давати показання проти нього.

Також Онищенко зазначив, що сподівається одержати від Антикорупційного бюро інформацію про те, у чому його обвинувачують, а також готовий надати необхідну інформацію бюро, антикорупційній прокуратурі й Верховній Раді.

Метою ж провадження проти себе він уважає бажання влади відволікти увагу населення від поточних проблем, зокрема – підвищення тарифів.

Депутат заявив, що сумнівається у тому, що Рада підтримає зняття з нього недоторканність.

Ситуацію зі справою Онищенка пояснила начальник управління зовнішніх комунікацій бюро Дар’я Манжура.

Вона заявила, що НАБУ не викликало на допит Онищенка.

“Він не викликався сьогодні на допит. Він приніс нам заяву із проханням надати йому докази (у справі), його заява була зареєстрована”, – сказала вона.

За її словами, Онищенко зможе ознайомиться з доказами тільки тоді, коли буде затверджено обвинувальний акт і матеріали будуть відкриті для ознайомлення.

Манжура нагадала, що 15 червня 2016 року відбувся брифінг прокуратури, під час якого було заявлено подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка.

“Під час брифінгу було повідомлено про те, що за даними розслідування пан Онищенко підозрюється в організації злочинного угрупування, яке створило корупційну схему з продажу газу українського видобутку за договорами та  спільно з “Укргазвидобуванням”. Відповідно 16 червня у Верховній Раді керівник спеціалізованої антикорупційної  прокуратури Назар Холодницький зареєструав подання погоджене генпрокурором про надання дозволу на затримання та арешт О. Онищенка”, – сказала вона.

Манжура уточнила, що наразі слідство має всі докази, щоб повідомити Онищенку підозру, але оскільки він є нардепом, формально це зробити неможливо.

Для того, щоб повідомити Онищенку про підозру, має відбутися голосування у Верховній Раді, яким парламент надасть дозвіл на затримання та арешт Онищенка.

Читайте також:
Онищенко сам хоче піти до НАБУ й попереджає, що знову виїде з України

Онищенко повернувся в Україну на коні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна