Онищенко сам хоче піти до НАБУ й попереджає, що знову виїде з України

 

Народний депутат із групи “Воля народу” Олександр Онищенко заявив, що має намір переконати регламентний комітет Верховної Ради й весь парламент не підтримувати подання прокуратури про зняття з нього депутатської недоторканності та арешт. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Інтер” сьогодні ввечері, 19 червня.

“Знаючи про те, що я ні в чому не винен, я буду переконувати і регламентний комітет, і парламент не підтримувати це фіктивне звинувачення на мою адресу”, – сказав депутат, обвинувачений в організації схеми розкрадання державного газу.

Онищенко повідомив, що має намір сам піти до Національного антикорупційного бюро.

“Я, напевно, сам піду в НАБУ, запрошу все телебачення й камери, і будемо тоді спілкуватися в публічному процесі, щоб ніхто не говорив, що я кудись тікаю, ховаюся від слідства”, – зазначив він.

Нардеп підкреслив, що є членом збірної України з кінного спорту і готується до Олімпіади-2016, а тому постійно виїжджає на якийсь час із Києва, а потім повертається.

Нагадаємо, за останні три дні Солом’янський райсуд Києва визначив запобіжний захід – арешт на 60 днів – для всіх десяти осіб, затриманих 15 червня у “газовій справі”, в якій фігурує як організатор народний депутат Онищенко. Сумарний розмір застави для десятьох складає 1,003 мільярда гривень.

15 червня детективами Бюро та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством “Укргазвидобування”, було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті було затримано десятьох осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

16 червня керівник САП Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка як одного з організаторів розкрадання державного газу.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. грн., з яких 1,6 млрд. – кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства.

Головними організаторами злочинної організації називаються нардеп від групи “Воля народу” Олександр Онищенко, його матір Інесса Петрівна Кадирова та фігурант низки газових оборудок Валерій Миколайович Постний, який, за даними ЗМІ, мав спільний бізнес з олігархом Ігорем Коломойським.
Крім них, у “газових” аферах, за даними НАБУ, брали участь також Сергієнко Олександр Петрович, Свіченко Сергій Олексійович, Кравченко Дмитро Сергійович, Кабаєв Сергій Іванович, Бистрицький Євген Ромуальдович, Смаглюк Юрій Миколайович, Фисун Володимир Іванович, Гречанюк Мар’яна Петрівна, Іванов Микита Сергійович, Рябошапка Олег Мстиславович, Железняк Леся Василівна, Гарчева Катерина Федорівна, Канцелярук Олександр Борисович, Жицький Павло Миколайович, Пігуляк Василь Миколайович, Копчук Ігор Миколайович, Купріяненко Владислав Станіславович та Якимащенко Роман Юрійович.

Сам Онищенко повернувся з-за кордону в Україну у п’ятницю, 17 червня, коли у Верховній Раді почалася тижнева перерва в пленарних засіданнях, а без рішення ВР про позбавлення нардепа депутатської недоторканності його затримати не можна.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
Стали відомі всі 20 “подільників” Онищенка в газових аферах. СПИСОК

НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна