Луценко в ГПУ скоротив “голос Шокіна” і звільнить половину заступників

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір звільнити половину своїх заступників, однак деякі одіозні заступники – залишаться на посадах. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив депутат від БПП Мустафа Найєм, який 27 травня побував на прийомі в нового очільника ГПУ.

“Наскільки я зрозумів, вже найближчим часом будуть звільнені троє, тобто половина, заступників. (Нагадаю, нині їх шестеро…). Не можу сказати, що я задоволений прізвищами тих, хто залишиться. Мені здається, репутаційно вони будуть якорем для самого Юрія Віталійовича”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, що наразі заступниками Генпрокурора є Юрій Севрук (перший заступник) та Юрій Столярчук, яких розглядали як кандидатів на очолення ГПУ після відставки Віктора Шокіна, а також Олег Заліско, Анатолій Матіос (головний військовий прокурор), Роман Говда та Назар Холодницький (за посадою, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури).

 

“У той же час, порадували прізвища двох майбутніх заступників. Один з них відомий адвокат, другий – фахівець з хорошим міжнародним досвідом. Обидва не з системи. Прізвища Юрій Віталійович, думаю, повинен озвучити сам”, – додав Найєм.

“І з зовсім позитивного, що вдалося дізнатися не в кабінеті генпрокурора, а в коридорах, – посада прокурора Владислава Куценка скорочена, сам прокурор [Куценко] узяв відпустку, і є всі підстави вважати, що він не повернеться”, – розповів депутат про долю де-факто речника Генпрокуратури часів Шокіна-Севрука.

“Щодо справ Майдану і безпосередньо Сергія Горбатюка. Юрій Віталійович пообіцяв, що начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури не буде підданий ніяким репресіям, отримає повну свободу в своїх діях, а найближчим часом – ще й додаткові повноваження в рамках Головного слідчого управління ГПУ”, – повідомив Мустафа.

При цьому депутат зазначив: “Не до кінця, щоправда, зрозумів мотиви передачі справ проти Олександра Клименка від Сергія Горбатюка – Анатолію Матіосу”.

Читайте також:
Лещенко: Луценко за тиждень зробив для “януковичів” те, що Шокіну не вдавалося рік

За словами Найєма, обшук в Одеській ОДА проводив справді департамент ГПУ “Кононенка-Грановського”, і про це Луценко сам на сам говорив із Михеїлом Саакашвілі.

“Відносно самого департаменту [розслідувань у сфері держслужби і держвласності] – я так розумію, він залишиться, буде працювати, але процесуальні повноваження будуть значно скорочені. Такий ось дивний компроміс”, – поділився Найєм поясненнями генпрокурора.

“У справі Віталія Шабуніна. Наскільки я зрозумів, вона закрите. Судячи з усього, через безглуздість.
У справі Віталія Каська [Луценко] говорив завуальовано, прямих відповідей не дав. Але з того, що мені вдалося дізнатися поза стінами кабінету генпрокурора, цілком можливо, що справу буде закрито”, – розповів Мустафа.

 

Читайте також:
Що наобіцяв Луценко. “Запам’ятайте цей твіт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна