“Департамент Кононенка” ГПУ іде на виїмку документів у “Центрі протидії корупції”

 

Печерський суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури доступ із правом вилучення речей та документів громадської організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна й Дарії Каленюк, а також документів, які становлять банківську таємницю.
Відповідні ухвали, видані судом в один день – 22 березня, з’явилася в Єдиному реєстрі судових рішень.

Таким чином, слідчі ГПУ матимуть доступ до речей і документів “Центру протидії корупції”, копій договорів про відкриття та обслуговування банківських рахунків, довіреностей, карток зі зразками підпису посадових осіб організації, печаток, договорів на встановлення системи “клієнт-банк”, виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з’єднання системи “клієнт-банк”, та датами проведення вказаних з’єднань.

Також слідчі можуть отримати інформацію про рух грошей на рахунках ЦПК, бухгалтерських документів, документів підрядників громадської організації, виписок та іншого з початку 2014 року.

До суду із відповідними клопотаннями звернувся старший слідчий в особливо важливих справах відділу з розслідування кримінальних проваджень у сфері власності Генпрокуратури Машика.

У рамках цього досудового розслідування слідчі ГПУенпрокуратури шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки прокуратури.

“Це можна розцінювати виключно як тиск на організацію. На місце Генерального прокурора готують одного з замів Шокіна – Столярчука чи Севрука, роботу яких жорстко критикує Центр”, – заявив Віталій Шабунін, голова правління “Центру протидії корупції”.

“Щоб ГПУшники не позорили Україну виїмкою документів в посольстві США, публікую додаток до нашого контракту з проектом IDLO, в рамках якого від посольства США ми отримали $189 тисяч на моніторинг кандидатів та навчання детективів Антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури”, – написав Шубінін у себе в “ФБ”, додавши документи.

Той невдобний момент, коли в реєстрі знаходиш ухвалу про вилучення всіх фіндокументів твоєї організації -…

Опубліковано Vitaliy Shabunin 25 березень 2016 р.

 

За словами народного депутата від БПП Сергія Лещенка, “безпосередньо розслідування веде так званий “департамент Кононенка-Грановського”. Цей підрозділ Генпрокуратури було створено місяць тому під назвою “департамент розслідувань у сфері держслужби і держвласності”. Рядові співробітники називають його “департамент Кононенка”, а підбором кадрів займається депутат від БПП Грановський”.

“Найцікавіше, що цей кишеньковий департамент входить до Головного слідчого управління і перебуває в прямому підпорядкуванні… Юрія Столярчука, якого збираються внести на пост генпрокурора“, – зазначає Лещенко.

Новый виток маразма. Генпрокуратура начала расследование против Центр Протидії Корупції, которым руководят Vitaliy…

Опубліковано Сергієм Лещенком 25 березень 2016 р.

Читайте також:
Попри позицію комітету ВР, у Генпрокуратурі переконані, що Шокін збереже своє крісло

Заступник генпрокурора взяв участь у пікеті під ГПУ з вимогою відставки Шокіна

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна