Заслати Горбатюка подалі з Києва намагається претендент на трон ГПУ Столярчук, – ЗМІ

 

“Заслати” прокурора ГПУ Сергія Горбатюка до Львівської прокуратури намагався заступник генпрокурора Юрій Столярчук, який розглядається як один із кандидатів на посаду нового очільника ГПУ.
Про це сам Горбатюк – заступник начальника головного слідчого управління – начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів в інтерв’ю виданню “Збруч“.

“За інших обставин я би сприйняв таку пропозицію (очолити обласну прокуратуру Львівщини) за честь. Але зараз, виходячи з обставин, та й і з самого формулювання, воно виглядало як спроба усунути мене з нинішньої посади. Тому я відмовився”, – заявив Горбатюк.

“Пропозиція була сформульована так, що “ідіть на Львів, тому що все одно на нинішній посаді ви не будете працювати – прийде новий прокурор і проведе кадрові зміни”, – пояснив начальник управління спецрозслідувань ГПУ.

На питання, від кого саме звучала ця пропозиція, Горбатюк відповів: “Від заступника генпрокурора Юрія Столярчука”.

Нагадаємо, Сергій Горбатюк у ГПУ очолює слідство у справі злочинів проти Майдану. Адвокатської дорадча група, громадська організація “Родина героїв Небесної сотні”, ініціативна група постраждалих і поранених на Майдані та парламентське міжфракційне депутатське об’єднання “Єврооптимісти” підтримують Горбатюка на посаду нового генерального прокурора.
Петиція на сайті президента з проханням внести до Верховної Ради подання на призначення Горбатюка генпрокурором за 26 днів набрала 10620 підписів із необхідних 25000.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав генпрокурора Віктора Шокіна подати у відставку. Того ж дня з’явилася інформація, що Шокін написав таку заяву. Після цього він пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня.
29 березня Верховна Рада дала згоду на звільнення Шокіна. За кілька днів до цього він звільнив з посади заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе – останнього представника так званої “команди реформаторів” на чолі ГПУ.
Президент підписав указ про звільнення Шокіна 3 квітня. Петро Порошенко заявив, що кандидатура нового генпрокурора буде підтримана в парламенті наступного пленарного тижня (з 12 квітня).
На даний час обов’язки генпрокурора виконує перший заступник Юрій Севрук. Крім нього, імовірним претендентом на призначення очільником ГПУ називають лояльного до Порошенка Юрія Столярчука, і вже є певні ознаки інформаційної кампанії за його призначення.
Водночас значна частина народних депутатів вимагає не залежного від президента генпрокурора та закликає почати суспільну дискусію з цього приводу.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна,
майдан – привести свого ставленика

У “Русі за очищення” висувають другого кандидата на генпрокурора, крім Горбатюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна