Бойовики “ДНР” заанонсували на 9 травня масштабний парад, що суперечить Мінським угодам

 

Бойовики “ДНР” планують провести 9 травня масштабний парад військової техніки. Як передає “Новинарня“, про це в середу, 19 квітня, повідомляє сепаратистський сайт ДАН.

Зазначається, що таким чином в ОРДО відзначать 72-ту річницю з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

“Дев’ятого травня в Донецьку відбудеться святковий парад Перемоги, на якому буде представлена ​​військова техніка, як стоїть на озброєнні “ДНР”, так і часів ВВВ”, – інформує ДАН.

Подробиці підготовки до параду поки не розголошуються.

Як відомо, сепаратисти угруповань “ДНР/ЛНР” вже двічі проводили військові паради до 9 травня – у 2015 і 2016 роках. У цих маршах брали участь танки, бронемашини та артилерійські гармати.
Зокрема по центральній вулиці Донецька торік проїхали 45 бойових машин, у параді брали участь “розкручені” в ЗМІ бойовики Гіві й Моторола.
За даними української розвідки, парад у Донецьку готував командир із кремлівського полку Путіна.

Українська сторона неодноразово заявляла, що подібні дії є грубим порушенням Мінських домовленостей у частині відведення важких озброєнь.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна