Порошенко розповів Олланду і представнику Меркель про погіршення ситуації на Донбасі

 

Президент Петро Порошенко поінформував президента Франції Франсуа Олланда та дипломатичного радника Канцлера Німеччини Крістофа Хойзгена про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема, збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння. Він також наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента за результатами телефонної розмови.

Президенти України і Франції погодилися на особливій важливості безпекового компоненту, який досі не виконала Росія і який має бути першочерговою частиною дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.

Глава Української держави заявив, що Москва блокує процес звільнення заручників, що є абсолютно неприпустимим.

Порошенко і Олланд домовилися про продовження консультацій у Мінську на рівні дипломатичних радників глав держав Нормандського формату, після яких наступного тижня лідери України, Франції і Німеччини проведуть телефонну конференцію.

Читайте також:
Геращенко розтлумачила слова Олланда про вибори на Донбасі та запевнила, що жодних компромісів не буде

Олланд: Пріоритет – не повернення Україні контролю за кордоном з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.