Від Чмута – міномети, від Порошенка – вантажівки: експрезидент повіз DAFи на Херсонщину в кооперації з “Повернись живим”

Пʼятий президент України, народний депутат Петро Порошенко повіз чергову партію допомоги військовим на південний фронт – цього разу в кооперації з фондом “Повернись живим”. Це вантажівки DAF для підрозділів, які воюють на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це 27 грудня повідомляють “Прямий канал” та сам Порошенко у своєму твіттері.

Як розповів політик, ідея співпраці зародилася на весіллі військовослужбовця ЗСУ, морського піхотинця Андрія Підлісного (прибічник партії “Європейська солідарність”), куди були запрошені Порошенко та голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут – колишній морпіх.

“Якось Андрій Підлісний запросив мене і Тараса Чмута на весілля. І коли зустрічаються два великих фонди — завжди виходить щось неймовірне. Андрій і Тарас — вихідці з морської піхоти. І в нас зародилася класна ідея для їхніх друзів. Фонд «Повернись живим» передасть в одну із бригад міномети, щоб працювати на лівому березі Дніпра. Їх треба встановити на вантажівки – і ми їх надаємо”, – пояснив Порошенко.

“Це наші DAFи – 208-й, 209-й і 210-й. Ця партія – спеціальна. Ці три машини йдуть до бойових побратимів Андрія Підлісного і Тараса Чмута. Дуже дякую всім, хто долучився, і завтра вже буде передача”, – розповів Порошенко, який очолює власний фонд допомоги Збройним силам.

Окрім машин, військовим на Херсонщину везуть 200 тисяч хімічних грілок, а також прально-душові комплекси, квадрокоптери “Мавік” та FPV-дрони.

“Ви бачите – тут для бригад тероборони, морської піхоти, окремих батальйонів, включно з розвідбатами, грілки. Тиждень тому ми були на Сході і передали 300 тисяч грілок, завтра будемо передавати у війська 200 тисяч грілок. Загальний обсяг, який буде довезений цього сезону до наших Збройних Сил – 1 мільйон грілок. Ми робимо все для того, щоб їх зігріти”, – говорить лідер партії “Європейська солідарність”.

Він також зазначив, що передає до війська вже 130-й прально-душовий комплекс.

“Тиждень тому ми закрили всі потреби Десантно-штурмових військ. У кожному батальйоні українських десантників тепер є пральня і душова”, – сказав Порошенко.

Читайте також:
За два роки український ВПК виріс у 3-5 разів, і він має готуватися до наступної великої війни, – Чмут


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна