Сирський назвав напрямки, де зосереджені основні ударні сили ворога

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відзвітував, що протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках – напрямку головного удару противника.

Про це він заявив у понеділок, 6 травня.

Він наголосив, що саме на цих напрямках зосереджені основні ударні сили ворога, який “намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ”.

“Маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, противник щоденно атакує позиції наших військ. Наша задача в цих умовах – утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів”, – каже головком.

Він розповів, що провів роботу з командирами підрозділів.

“Роль і місце офіцера в усі часи були визначальними у досягненні успіху або поразки на полі бою. Неможливо командиру роти або батальйону керувати боєм за декілька кілометрів від своїх підрозділів і приймати виважені та адекватні рішення на відстані, особливо, коли інтенсивність бойових дій зашкалює та є високий ризик для життя бійців. Присутність командира відіграє вирішальну роль у підтриманні високого рівня морально-психологічного стану серед підлеглих, їхньої стійкості, впевненості у тому, що вони не кинуті напризволяще”, – каже Сирський.

Він додав, що під час роботи з командирами бригад та їхніми підлеглими ухвалив усі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА.

“Впевнений, це допоможе нашим підрозділам успішно відбивати атаки противника та завдавати йому суттєвих втрат”, – резюмував генерал.

Читайте також:
“Як би нам не було важко, ми знаємо, що після найтемнішої ночі приходить день”: Сирський, Умєров і Олещук звернулися до українців у Великдень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна