Олланд: Пріоритет – не повернення Україні контролю за кордоном з РФ

 

Президент Франції Франсуа Олланд попереджає про можливість перетворення конфлікту на Донбасі на “заморожений конфлікт” в разі невиконання Мінських угод. Про це він заявив, відповідаючи на запитання на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи 11 жовтня, передає “Європейська правда“.

Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він наголосив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

“Вже після виборів Україна має отримати контроль за кордоном”, – заявив Олланд, посилаючись на те, що саме такий порядок передбачений Мінськом.

Президент Франції водночас наголосив, що не йдеться про проведення виборів за будь-яку ціну – цьому мають передувати дії інших сторін, “в тому числі бойовиків, на яких має вплив Росія”.

“В першу чергу припинення вогню, відведення зброї, роззброєння, але після цього – вибори”, – додав Олланд.

Коментуючи запитання про те, чи можливе перетворення Донбасу на зону “замороженого конфлікту”,  президент Франції зауважив, що ця перспектива є реальною.
“Треба повністю впровадити Мінськ, інакше ми матимемо ще один “заморожений конфлікт”. І це буде не перший “заморожений конфлікт” у світі”, – сказав він.

Як відомо, Україна наполягає на тому, що політична частина Мінських домовленостей, зокрема проведення виборів, може бути реалізована тільки після того, як буде перекрито кордон з РФ, а також будуть виведені всі російські формування з території Донбасу.
РФ і бойовики відстоюють протилежну позицію.

Читайте також:
Клімкін розкрив план контролю ОБСЄ держкордону на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна