Геращенко розтлумачила слова Олланда про вибори на Донбасі та запевнила, що жодних компромісів не буде

 

Вислови президента Франції Франсуа Олланда про вибори на Донбасі – це позиція Франції та Німеччини – вибори на Донбасі за українським законодавством і міжнародними стандартами. Про це написала у “Фейсбуці” заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Зранку переглядаю стрічку новин в фб і бачу, як слова французького президента по Донбасу обурили Інтернет. Насправді, він не сказав жодного нового слова . Це позиція Франціі і Німеччини, яка уособлює позицію ЄС : безпека- вибори( за українським законодавством і міжнародними стандартами, це важливо і це вчора сказав Олланд, до речі) – кордон”, – написала вона.

При тому Геращенко зазначила, що українська позиція дещо інакша: “безпека( не тиждень без вогню, а виконання безпекового блоку повністю, разом з виведенням іноземної зброї і техніки)- гуманітарний блок ( звільнення всіх незаконно утримуваних, без всякого непристойного шантажу амністією, яка має вступити в силу тільки з політичним блоком)- кордон (СММ ОБСЄ має бути на кордоні вже зараз!)- політичний блок (вибори за українським законами і міжнародним спостереженням)”.

Водночас вона наголосила, що поки депутатам Європарламенту і співробітникам ЄП та національних парламентів заборонено відвідувати Донбас з міркувань безпеки, то ні про які вибори там не може бути і мови.

Геращенко зазначила, що поки що в Мінську в політгрупі немає жодного компромісу щодо модальностей, так звані “праймеріз” в ОРДЛО, які пройшли за кремлівським сценарієм.

“Це реалістичний підхід справжнього, а не на папері врегулювання конфлікту”, – підсумувала вона.

Як повідомляла “Новинарня“, Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він наголосив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Читайте також:
Клімкін розкрив план контролю ОБСЄ держкордону на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна