Розрив окупаційної пропаганди. В Білогірському районі Криму мовить лише українське ТБ

 

У деяких регіонах тимчасово окупованої АР Крим, всупереч заборонам Кремля, постійно мовлять українські телеканали, а в Білогірському районі (у центрі півострова, на схід від Сімферополя) винятково українське телебачення.
Це з’ясував голова підконтрольної РФ “держради” Криму Володимир Константинов під час поїздки до Білогірського району, повідомляє сайт “Крим.Реалії”.

“Це вельми турбує окупаційну адміністрацію. Різниця між пропагандистською картинкою й побутовою реальністю на півострові досягла загрозливого для «влади» рівня”, – йдеться в статті.

“Окремо стоїть питання надання якісного зв’язку і трансляції російських телеканалів: як виявилося, [в Білогірському районі] поганий сигнал мобільного зв’язку і з незрозумілих причин іде мовлення винятково українського ТБ. Обов’язково розберусь із цими питаннями. Чому місцеве керівництво залишалося байдужим досі – для мене питання”, – написав Константинов на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Як зазначає політичний оглядач, Володимир Константинов дав багато обіцянок мешканцям Білогірського району ще тоді, коли з 2010 року був головою Верховної Ради АР Крим і входив до Партії регіонів України.

“Найзлободеннішою темою була газифікація. Тут через географічні чинники надзвичайно важко було провести трубопроводи. Особливо у віддалені селища”, – ідеться в статті.

“При Україні проблему не вирішили. При окупаційній адміністрації її не вирішать тим більше, тому що, як сказав прем’єр Дмитро Медведєв, «грошей немає». Поки населення чує лише обіцянки. Восени минулого року чиновники “радміну” бадьоро рапортували про те, що Башкирія (її зобов’язали опікуватися Білогірським районом) допоможе провести «блакитне паливо». Але все залишилося тільки на словах. Білогірський район ледве пережив енергетичну блокаду. Обстановка в регіоні була однією з найгірших… Електрику подавали лише кілька годин на добу”, – зазначено в матеріалі.

Тепер “спікер” Константинов перед вересневими виборами в Держдуму РФ агітує за наступницю Партії регіонів у Криму – “Єдину Росію”.

“Не виключено, що нещодавня поїздка до Білогірського району була для Константинова однією із найнеприємніших. Обіцяти більше нічого, народ розлючений, за партію влади голосувати не поспішають, висувають претензії, а федеральний центр поставив жорстке завдання – домогтися максимальної явки. Константинову заздалегідь через “Фейсбук” довелося виправдовуватися. Мовляв, в усьому винне українське телебачення, а не окупанти, які довели півострів до плачевного стану”, – ідеться в статті.

Читайте також:
Учора столиця – сьогодні райцентр.
Що стоїть за приєднанням окупованого Криму до Південного ФО РФ

За висновком оглядача, “спікер” і його підлеглі побічно підтвердили, що російська пропагандистська машина, на яку щорічно витрачають величезні суми, почала давати збій.
Особливо це помітно в Криму, де рівень конформізму й соціального лицемірства найбільш високий. На публіку люди розповідають про те, як президент Путін їх “урятував”, а в колі близьких ведуть зовсім інші розмови.

“Зовні населення ніби виявляє лояльність, але при цьому тримає в кишені дулю й зовсім не довіряє владі та її підгодованим глашатаям”, – пише Стельмах.

Кримчани, схильні до рефлексії й роздумів, інстинктивно перемикатимуться на українські телеканали, щоб отримати об’єктивну інформацію. Володимир Константинов і йому подібні “герої” нічого не зможуть із цим вдіяти, зазначає оглядач.

“По-друге, одкровення «спікера» показують, що не варто недооцінювати вплив українських телеканалів, електронних видань, мережевих ресурсів і навіть блогосфери”, – наголошує автор, нагадуючи, що окупаційна влада заблокувала на території Криму доступ до багатьох українських онлайн-видань.

“Окупанти намагаються екстрено заткнути всі інформаційні «дірки», але з кожним днем їх усе більшає”, – робить висновок Сергій Стельмах.

Читайте також:
Окупаційна прокуратура в Криму повністю заблокує проукраїнський сайт “Крим. Реалії”?

У Криму вважають, що на півострів прорвалися українські диверсанти

У Криму кримськотатарський телеканал ATR заблокували також в інтернеті

Як депутат Ар’єв “розвів” кримчанина з медаллю Аксьонова по дорозі в “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна