Медведєв в Криму поспілкувався з пенсіонерами. Україна направила ноту протесту

 

Міністерство закордонних справ вважає візит прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва в окупований Росією Крим зневагою до суверенітету України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

МЗС України висловлює протест у зв’язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням на суверенній території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і Севастополь, глави російського уряду Д.Медведєва”, – сказано в ньому.

У МЗС вважають, що перебування Медведєва на території Криму є зневагою з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації статуту Організації Об’єднаних Націй, принципів і норм міжнародного права, свідомим ігноруванням своїх міжнародних зобов’язань.

Зазначається, що російському МЗС направлено відповідну нота протесту.

Під час візит у в окупований Кримм  пенсіонери поскаржилися Дмитру Медведєву на низьку пенсію і запитали про індикацію, відповідний ролик був опублікований на каналі YouTube.

На що Медведєв відповів, що це глобальна проблема, пов’язана з “відсутністю грошей”.

“Пенсіями будемо займатися по країні. Ми не можемо зробити тільки в одному місці пенсії. Просто грошей немає. Знайдемо гроші – зробимо індексацію”, – заявив прем’єр РФ.

Медведєв спішно попрощався з пенсіонерами, побажавши гарного настрою і сказав “триматись”.

Читайте також:
Глава уряду Росії заявив, що в Україні немає й не було держави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна