Окупаційна прокуратура в Криму повністю заблокує проукраїнський сайт “Крим. Реалії”?

 

Ставлениця російських окупантів так звана “прокурор Криму” Наталія Поклонська наполягає на повному блокуванні доступу на території Росії і в окупованій АРК до сайту “Крим. Реалії”.

Про початок обмеження доступу до сайту, що є підрозділом українського “Радіо Свобода”, Поклонська заявила напередодні.

Роскомнагляд стверджував, що один з матеріалів сайту “містить екстремістські заклики”.

“Роскомнагляд вчора заблокував одну публікацію, і зараз проводиться подальша робота, щоб закрити в цілому цей сайт. Сайт буде повністю заблокований, це однозначно, наше рішення направлено для виконання в Роскомнагляд”, – цитує Поклонську російська агенція “РІА Новости”.

За її словами, на сайті розміщена серія публікацій, які “несуть в собі пропаганду ненависті, ворожнечі і війни”.

Раніше Поклонська заявляла тоді, що публікації інтернет-ресурсу “містять у собі виправдання диверсій, екстремізм і нескінченну дискредитацію органів влади в Криму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі”. У квітні зібрані щодо цього матеріали передали в генеральну прокуратуру РФ.

ОНОВЛЕНО. Роскомнагляд вилучив з реєстру забороненої інформації сайт “Крим. Реалії”. Про це сьогодні, 13 травня, повідомив “Інтерфаксу” прес-секретар відомства Вадим Ампелонський.

“Інтернет-сайт видалив матеріал, який містив протиправну інформацію і на яку посилалася генпрокуратура в своїй вимозі про блокування цього ресурсу. У зв’язку з цим Роскомнагляд вилучив з реєстру забороненої інформації даний ресурс”, – сказав Ампелонський.

Як відомо, раніше ФСБ Росії завела кримінальну справу стосовно журналіста “Крим. Реалії” Миколи Семени, обвинувачуючи його в екстремізмі та закликах до “порушення територіальної цілісності РФ” (насправді йдеться про невизнання російської окупації Криму).

Проект “Крим. Реалії” почав роботу після анексії Криму Росією в березні 2014 року як альтернатива ЗМІ, які висвітлюють російську позицію щодо Криму.

Блокування українського сайту “Крим. Реалії” на території півострова відбувається на тлі посилення гонінь на кримських татар.

Читайте також:
Європарламент ухвалив профінансувати Меджліс та поширити санкції проти його гнобителів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна