Путін назвав “історичними” дії Держдуми РФ VI скликання з анексії Криму

 

Президент Росії Володимир Путін схвально оцінив дії Державної думи РФ з підтримки анексії Криму в 2014 році. Про це очільник Кремля сказав у виступі в Держдумі сьогодні, 22 червня, на останній сесії її нинішнього скликання.

“Вважаю воістину історичним підсумком роботи вашого скликання правову інтеграцію Криму і Севастополя, якій передувала ваша щира, сердечна моральна підтримка жителів півострова напередодні референдуму про входження до складу Російської Федерації. Ви активно, десь емоційно, а де потрібно, досить професійно підтримали настрій переважної кількості громадян Росії – жителів Криму і Севастополя”, – сказав Путін, звертаючись до Держдуми.

“Ви в найкоротші терміни прийняли понад 120 законів, які мінімізували проблеми входження Криму і Севастополя до Росії. Допомогли людям пройти через складнощі перехідного періоду, відчути, що вони у себе вдома, що їх права надійно захищені, що для них відкриті нові можливості”, – підкреслив очільник РФ.

Володимир Путін також заявив, що, як і напередодні Другої світової війни, Захід не йде на діалог із Росією задля створення системи колективної безпеки.

“Навпаки: НАТО посилює свою агресивну риторику і свої агресивні дії вже поблизу наших кордонів”, – підкреслив Путін, зазначивши, що “в цих умовах ми зобов’язані приділяти особливу увагу вирішенню завдань, пов’язаних з підвищенням обороноздатності нашої країни”.

Слово “Україна” у виступі Путіна в нижній палаті парламенту сьогодні не звучало.

Термін п’ятирічних повноважень депутатів Держдуми РФ формально закінчується у вересні, але 22 червня завершується остання сесія шостого скликання ДД.
Парламентські вибори в Росії за змішаною системою заплановано на 18 вересня 2016 року.

Читайте також:
Путін погодився з Порошенком щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна