Серед фіналістів відбору господаря “Євробачення-2017” найбільші шанси – у Дніпра й Одеси

 

Три міста-претенденти на проведення “Євробачення-2017” замість двох відібрали сьогодні, 22 липня, на засіданні організаційного комітету з питань підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу в Кабміні. Це Київ, Дніпро й Одеса.

Понад чотири години тривали презентації мерів і представників адміністрацій Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова і Херсона – шести міст, які подали заявки на проведення «Євробачення-2017» у себе, передає Перший Суспільний.

В уряді питання до мерів, які офіційно виявили бажання приймати шоу, були прискіпливіші, аніж два дні до того під час прямого телеефіру “Битви міст”.

У першу чергу звертали увагу на фінансові гарантії. Найщедрішим став мер Дніпра Борис Філатов, який заявив про 500 млн. гривень.

Львів із Харковом відпали через потребу перекривати дах арен, збудованих для Євро-2012.

Херсон поступився Києву, Дніпру та Одесі через те, що підготовка до конкурсу обмежена часовими рамками. За 10 місяців місто потрібно підготувати на найвищому рівні. Тоді як Херсон потребує великих інвестицій та значно більше часу на розвиток інфраструктури та будівництво арени.

На засіданні оргкомітету була присутня співачка Джамала, яка “привезла” “Євробачення” в Україну. За її словами, для неї головне, щоб був зал на вищому рівні.

Заступниця генерального директора НТКУ Вікторія Романова повідомила, що вже від завтра розпочнеться інспекція міст-фіналістів. Представники Національної телекомпанії, Європейської мовної спілки та Кабінету міністрів поїдуть у три міста-фіналісти для ознайомлення з інфраструктурою, аренами та особливостями реалізації заявок.

Голова оргкомітету прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання зазначив, що в регіонах треба “дати менеджменту себе зреалізувати”.

Тож можна припустити, що комісія прискіпливо вибиратиме між Дніпром та Одесою. Столиця у цьому випадку відіграє роль запасного варіанту.

Тим більше, що в Київському палаці спорту за два тижні до “Євробачення”, в квітні 2017 року, заплановано проведення чемпіонату світу з хокею в дивізіоні ІА, тоді як дирекція пісенного конкурсу має отримати готовий майданчик ще за шість тижнів до фіналу “ЄБ”.

Перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін повідомив, що переможець стане відомий 27 липня.
Раніше зазначалося, що місто-господар “Євробачення-2017” буде названо 1 серпня.

Вимоги для проведення “Євробачення”

Серед головних вимог організаторів – гарантування безпеки всім учасникам, членам делегацій та гостям “Євробачення-2017”.
Арена для проведення конкурсу має бути критою і вміщувати не менше 7 000 глядачів.
Щонайменше 1000 кімнат у поруч розташованих готелях повинні бути доступні для всіх делегацій учасників упродовж усього періоду проведення конкурсу. Приблизно стільки ж номерів мають бути готові для акредитованої преси та фанатів події.
Організатори очікують також функціонування міжнародного прес-центру для роботи не менше ніж 1550 журналістів під час конкурсу.
Для них важлива сучасна транспортна інфраструктура: міжнародний аеропорт, наявність регулярного транспортного сполучення між аеропортом і містом, зручне транспортне сполучення в межах міста.

Читайте також:
Уряд готується до проведення “Євробачення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.