Деескалація в АТО триває, але в ЗСУ є троє поранених і двоє полонених

 

За минулу добу, 3 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій загиблих серед українських військових немає, проте троє наших бійців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Крім того, минулої доби двоє армійців ЗСУ опинилися в полоні бойовиків російсько-терористичних бандформувань.

“Двоє українських військовослужбовців потрапили в полон поблизу Горлівки. Більш детальна інформація про цей інцидент буде надана після проведення спеціальних заходів, які поки не розкриваються для забезпечення безпеки наших військовослужбовців”, – сказав Мотузяник.

За його словами, 3 квітня бойовики здійснили загалом 23 обстріли позицій Збройних сил України зокрема, на Донецькому напрямку – 16, на Маріупольському – 5, і на Луганському – 2.

“За приблизними оцінками, за нашими позиціями було випущено не менше 30 мін, і також ряд провокацій з боку окупантів відбувся під Горлівкою та в районі ДАП”, – розповів Мотузяник.

Таким чином, зберігається тенденція до деескалації напруження навколо лінії розмежування.

Нагадаємо, за підсумками 2 квітня бойовики вчинили по позиціях сил АТО 25 обстрілів, тоді як 1 квітня зафіксовано 65 обстрілів, а 31 березня – 77.

“Одним із найпомітніших на мапі бойових дій населених пунктів залишається Авдіївка. Саме тут по опорних пунктах сил АТО було завдано шість вогневих ударів із ворожих мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також вівся інтенсивний вогонь із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї”, – повідомив зокрема про підсумки 3 квітня прес-центр штабу АТО.

Обстріли бійців Збройних сил України на Донецькому напрямку вчинено також із кулеметів великого калібру в районі Майорського, а із ручних та автоматичних гранатометів – у напрямках Луганського, Зайцевого, Опитного, Новгородського та шахти “Бутівка”.

На Маріупольському напрямку бойовики завдали вогневого удару з мінометів по захисниках Широкиного, а на Луганщині, використовуючи своїх снайперів та вогонь зі стрілецької зброї, обстріляли Трьохізбенку і Станицю Луганську.

“З метою утримання займаних районів оборони сили АТО чотири рази відкривали вогонь у відповідь на ворожі провокації, застосувавши стрілецьку зброю”, – заявив штаб АТО.

Читайте також:
ГУР: Росіяни в “ДНР” повстали через борги і спалили танк. А в “ЛНР” загинули жінки-снайпери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна