Кількість обстрілів з боку “сепарів” наблизилася до рекорду цього року

 

Протягом минулої доби, 31 березня, бойовики випустили по позиціях українських військовиків на Донбасі понад 100 артснарядів і 370 мінометних мін різного калібру, заборонених Мінськими угодами. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він підтвердив інформацію про те, що вчора вранці біля Зайцевого загинув військовослужбовець ЗСУ (киянин “Годзілла” – Дмитро Годзенко). Ця втрата залишилася єдиною протягом 31 березня.
Водночас восьмеро бійців ЗСУ було поранено. “Троє отримали поранення в Зайцевому, ще п’ятеро були поранені в Авдіївці”, – зазначив спікер АП.

За словами полковника Лисенка, найскладніша ситуація залишається на Донецькому напрямку – там за добу було зафіксовано 47 обстрілів.У Зайцевому й Авдіївці бойові дії тривають практично цілодобово.
На Маріупольському зафіксовано 26 обстрілів, на Луганському – 4.

Як повідомив уранці прес-центру штабу АТО, загалом минулої доби кількість обстрілів незаконними збройними формуваннями позицій Збройних сил України зросла до 77 разів.
Це показник, близький до найбільших цього року. Нагадаємо, за підсумками 30 березня йшлося про 39 обстрілів.

“Важке озброєння бандитські угрупування застосовують і відносно місцевих мешканців в так званій промисловій зоні [Авдіївки]. Бойовики мають на меті послабити позиції наших військ та посіяти паніку серед людей, звинувачуючи українську сторону в нехтуванні мирних домовленостей”, – зазначили в штабі АТО.

За повідомленням української розвідки, з боку сепаратистів 31 березня отримали поранення щонайменше 13 бойовиків – дев’ять військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та чотири військовослужбовці 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ.

Читайте також:
Росія підтягує техніку до кордонів України.
А “диверсанти” на Чернігівщині були нашими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна