АТО: протягом доби бійці ЗСУ 12 разів відкривали вогонь у відповідь

 

За минулу добу, 1 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції загиблих українських військових немає, четверо отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністції президента з питань АТО Андрій Лисенко.
Він уточнив, що один поранений у Зайцевому, один – в Авдіївці і двоє – у Невельському.

Загалом, активність бойовиків у зоні залишається високою. Як повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу незаконні збройні формування 65 разів обстріляли позиції українських військових (31 березня зафіксовано 77 обстрілів).

Із заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм та 82 мм бойовики цілили по промзоні Авдіївки (шість разів), по позиціях ЗСУ в районі Невельського та Зайцевого (по одному разу). У згаданих пунктах “проти українських воїнів одночасно увесь арсенал стрілецької зброї”.

На Донецькому напрямку російські найманці також обстрілювали наші позиції із гранатометів, кулеметів великого калібру, протитанкових ракетних комплексів в Пісках, Луганському, Новгородському, Опитному, на шахті “Бутівка”.
На Маріупольському напрямку ворог неодноразово застосовував вогонь такої ж зброї у бік Новотроїцького і Мар’їнки, а на Луганському – в напрямку Новозванівки, Богуславського, Степного.

“Аби втримати натиск ворога, наші бійці змушені були 12 разів відкривати вогонь у відповідь, але виключно зі стрілецької зброї та гранатометів, що не є порушенням Мінських домовленостей”, – зазначив штаб АТО.

Читайте також:
Відео ближнього бою в промзоні під Авдіївкою: стріляємо лише з “малих” калібрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна