ГУР: Росіяни в “ДНР” повстали через борги і спалили танк. А в “ЛНР” загинули жінки-снайпери

 

Російські найманці, що воюють на Донбасі у складі танкової роти 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР”), на знак протесту підпалили два власні танки. Один із них згорів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
Таким чином військові РФ реалізували свої попередні погрози, які вони озвучували, вимагаючи погашення боргу із зарплати та повернення їх до Росії.

“31 березня ц.р. військовослужбовці танкової роти здійснили свою обіцянку та підпалили два танки на полігоні 1 АК у районі населеного пункту Торез: один Т-72 згорів, а інший вдалося загасити.
Невдоволення танкістів викликала відмова командування полку повернути їх до Росії, а також постійні проблеми з виплатами грошового утримання (виплати не в повному обсязі та побори командирів “на потреби підрозділу”, що досягають 30% місячної зарплати)”, – йдеться в повідомленні ГУР МО.

Нагадаємо, про намір військовослужбовців 3-ї танкової роти танкового батальйону 9 ошмсп мп 1 АК бунтувати стало відомо після 16 березня, коли вони подали рапорти на звільнення та погрожували знищити танки, якщо командування частини не задовольнить їхні вимоги по виплаті заборгованості.

Також українська розвідка надає звіт про втрати особового складу ворога за останні кілька днів.

Так, 2 квітня в районі н.п. Стаханов в результаті підриву на власному мінному полі вантажного автомобіля, що перевозив боєприпаси та особовий склад, загинуло сім російських військовослужбовців 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го армійського корпусу (так звана “армія ЛНР”), у т. ч. дві жінки-снайпери.

31 березня до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено п’ять загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю – троє поранених російських військовослужбовця із складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК.

29 березня, під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи, у районі н.п. Зайцеве загинули два російські військовослужбовці 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК. Одним із загиблих є громадянин Росії Сухарєв Олександр Олександрович, 04.04.1987 р.н., м. Уфа.

Крім того, інформує ГУР, 1 квітня, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, вийшли на власне мінне поле та підірвались на міні направленої дії (МОН-50) два військовослужбовці 3-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ). Один із них загинув.

Читайте також:
ГУР: Під Авдіївкою – поповнення з Дагестану.
Росіяни дають хабарі, щоб лише не на “Промку”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна