США виділяють 6 млрд доларів на закупівлю зброї для України

Очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що Сполучені Штати виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму замовлення зброї в американських виробників.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України в п’ятницю, 26 квітня.

Остін нагадав про нещодавно виділений Україні пакет військової допомоги в розмірі 1 мільярд доларів, зброя в межах якого постачається зі складів армії США.

“Радий також сьогодні оголосити додаткове зобов’язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Це дозволить нам придбати додаткову допомогу Україні в американської оборонної промисловості”, – цитує Остіна “Європейська правда”.

Шеф Пентагону підкреслив, що це – найбільший пакет військової допомоги, про який оголосили станом на сьогодні. Він уточнив, що до пакета увійдуть перехоплювачі для систем Patriot і NASAMS, системи протидії дронами, “значна кількість” артилерійських боєприпасів і зенітні снаряди.

Контекст

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом із великою затримкою пакет законів, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Ракета ATACMS. Фото: WHITE SANDS MISSILE RANGE PUBLIC AFFAIRS

Того ж дня Пентагон оголосив про надання нового пакету озброєнь і військової техніки для України на суму $1 млрд.

Також стало відомо, що Україна отримала ATACMS у межах попереднього пакета військової допомоги на 300 мільйонів доларів, оголошеного 12 березня, й уже щонайменше двічі застосувала їх по російських цілях у тимчасово окупованому Криму та Запорізькій області. Цю інформацію офіційно підтвердив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також:
Зеленський зреагував на пакет допомоги від США: “Будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які минули в дебатах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна