12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу в Краматорську, пробігла марафон в Бостоні заради бігового протеза для воїна ЗСУ

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару по залізничному вокзалі в Краматорську 8 квітня 2022 року, пробігла 5 км в Boston Marathon у США.

Про це в неділю, 14 квітня, повідомляє пресслужба львівського реабілітаційного центру “Незламні” (Unbroken), амбасадоркою якого є Яна.

“Яна Степаненко здолала одну з дистанцій Бостонського марафону і показала світу, що Україна — незламна!”, — зазначили в центрі.

Цим забігом дівчинка збирає на біговий протез для захисника Олександра Рясного, який втратив кінцівку на війні. До США Яна поїхала на запрошення фундації One World Strong Foundation, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Кошти на протез Олександру Рясному збирають у рамках благодійного проєкту “Незламна Яна біжить заради захисника”, долучитися до якого можна за посиланням.

Нагадаємо, Яна Степаненко у квітні 2022 року була на вокзалі у Краматорську, коли росіяни спрямували туди ракети. Тоді загинула 61 людина, 121 — зазнала поранень. У родині Степаненків вцілів лише Янин брат-близнюк. Мама втратила одну ногу, Яна — обидві.

Як писала “Новинарня” раніше, це не перший марафон Яни Степаненко. У вересні 2023 року вона пробігла півмарафон “Миля незламності” у Львові.

Читайте також:
Ветеран Роман Кашпур, який втратив на війні ногу, пробіг Лондонський марафон – здолав 42 км

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна