Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Краматорську зросла до 12 людей, рятувальні роботи завершено

Кількість загиблих унаслідок ракетного обстрілу Краматорська збільшилася до 12 осіб.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко станом на 04.00 ранку четверга, 29 червня.

“Близько 4:00 рятувальники деблокували ще одне тіло. Тож кількість загиблих наразі зросла до 12 осіб. Усі ідентифіковані”, – написав він у телеграм-каналі.

За даними МВС, травмовано внаслідок двох обстрілів 65 осіб.

Станом на 7.20 пошуково-рятувальні роботи завершено.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, із 12-ти загиблих – 3 дитини, постраждало 60 осіб (зокрема дитина) і врятовано 11 осіб.

Ракетний удар РФ по піцерії в Краматорську

Як інформувала “Новинарня“, близько 19:30 27 червня російська армія завдала двох ракетних ударів по місту Краматорськ. Перше влучання було припало на популярний заклад харчування в центрі міста, кафе “Ріа піца” зруйноване. Друге влучання – в селище Біленьке.
За даними офісу генерального прокурора, ворог бив по місту “Іскандерами”.

Кількість загиблих і поранених в ході рятувальних робіт зростає. Внаслідок ракетного удару поранені зокрема засновник організації Aquanta Ucraina (“Тримайся, Україно” — група підтримки України в Латинській Америці), колумбійський політик Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес. Важко травмована відома українська письменниця.

Досудове розслідування розпочате за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура.

28 червня контррозвідка СБУ по гарячих слідах затримала агента спецслужб РФ, який імовірно скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська.

Російська сторона визнає факт обстрілу, але пропагандисти пишуть, нібито в кафе перебували українські військові.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину, троє загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.