Депутату Батрину, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, “світить” довічне: справу передали до суду

Суд обрав запобіжний захід депутату Сергію Батрину, який 15 грудня підірвав три гранати на засіданні сесії Керецьківської сільради на Закарпатті.

Про це ввечері в неділю, 17 грудня, повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола, посилаючись на джерела в Ужгородському міськрайонному суді.

За його словами, по відеоконференції суд-палата лікарні Сергію Батрину було обрано запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою без можливості внесення застави. Його обрали по ч.2 ст. 258 КК України, а саме терористичний акт.

Потерпілий поки буде знаходитись під охороною в лікарні Сваляви, а потім його переведуть у спецпалату Ужгорода чи Мукачева, оскільки в СІЗО його прийняти не можуть, поки чоловік не може ходити.

Як повідомляла “Новинарня” раніше, 15 грудня об 11:37 на лінію “102” надійшло повідомлення, що в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району під час засідання сесії один із депутатів підірвав гранати.

Поліція повідомила про 26 потерпілих, 6 з яких у важкому стані. Медики також провели реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати.

Згодом підрив гранати кваліфікували як теракт. Сьогодні, 16 грудня, стало відомо, що депутат-підривник опритомнів у лікарні.

Цього ж дня СБУ повідомила депутату про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Стаття передбачає до 12 років тюрми з конфіскацією майна. У СБУ також уточнили, що внаслідок підриву постраждало 23 людини включно з підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Ввечері 16 грудня також стало відомо, що помер один з постраждалих — 55-річний депутат із села Березники Віктор Пряділя.

Що відомо про депутата-підривника?

54-річний депутат від політичної партії “Слуга народу”, підприємець Сергій Батрин був системним опонентом чинного голови Керецьківської сільської громади від політичної партії “Опозиційна платформа — За життя” Михайла Мушки і свого часу балотувався на цю посаду.

Видання “Закарпаття онлайн” повідомляє, що підрив депутатом гранат спричинила відмова депутатів відзвітували про виконання бюджету 2023 року перед ухваленням бюджету на 2024 рік. Також він виступив проти виділення 50-відсоткової надбавки до зарплати та щомісячної премії 100% від окладу чинному голові.

Втім, журналіст Віталій Глагола з посиланням на власні джерела стверджує, що причиною підриву стало те, що Батрина не призначили на посаду секретаря громади.

“Саме це стало детонатором, а не премії. Після всього цього він попросив вийти тих, хто його підтримував на вулицю. Вони вийшли. Він їм сказав йди звідти, а сам повернувся і кинув гранати”, — зазначає джерело.

Читайте також:
Від підриву гранат у сільраді на Закарпатті постраждав військовий на протезах. Протез доведеться замінити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна