Підрив гранат у сільраді на Закарпатті розслідуватимуть і як теракт, і як незаконне поводження зі зброєю

Підрив гранат в адмінбудівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району Закарпаття кваліфікували як теракт.

Про це повідомляє у п’ятницю, 15 грудня, відділ комунікації поліції Закарпатської області.

“Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що слідчі поліції кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Поліція працює на місці вибуху.

Начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що в області скликали термінове засідання Ради оборони через підрив гранат.

“Розпочато кримінальне провадження, з’ясовуються обставини вчинення злочину. Скликано термінове засідання Ради оборони області для прийняття невідкладних оперативних рішень”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що всіх постраждалих невідкладно доправили до закладів охорони здоров’я, де їм надають фахову медичну допомогу.

Микита додав, що департамент охорони здоров`я Закарпатської ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених.

Читайте також:
На Закарпатті під час сесії сільради депутат підірвав гранати: щонайменше 26 постраждалих. ОНОВЛЕНО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна