Очільник Пентагону розкритикував удари по російських НПЗ і закликав Україну зосередитися на інших цілях

Міністр оборони США Ллойд Остін розкритикував удари, які Україна завдає по нафтопереробних заводах на території РФ, оскільки вони можуть вплинути на глобальну енергетичну ситуацію у світі.

Про це він заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, повідомляє видання Bloomberg.

Натомість Остін закликав Україну зосередитися на військових цілях.

“Ці атаки можуть мати наслідки для глобальної енергетичної ситуації. Україні варто зосередитися на тактичних і оперативних цілях, які можуть безпосередньо вплинути на поточний хід бойових дій”, — зазначив він.

Водночас очільник Пентагону закликав Конгрес схвалити надання додаткової військової допомоги Україні і підкреслив, що вона сприятиме також збільшенню оборонного виробництва у США, адже кошти сприятимуть роботі оборонної промисловості.

Заяву Остіна щодо ударів по російських НПЗ одразу засудив сенатор-республіканець Том Коттон, який звинуватив Білий дім в перешкоджанні ефективним діям України через політичні міркування.

“Думаю, що адміністрація Байдена не хоче, аби ціни на газ підвищувалися в рік виборів”, — підкреслив він.

Читайте також:
Зеленський розповів, чого Україні не вистачає для контрнаступу, і прокоментував затримку допомоги від США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна