Екскандидат від “партії Шарія” більше не очолює кафедру журналістики у військовому виші: зняли “під тиском публічності”

Полковник Геннадій Ніколайчук, який у 2019 році балотувався до Верховної Ради за списками “Партії Шарія”, від 8 квітня більше не очолює кафедру військової журналістики у Військовому інституті Київського національного університету ім. Шевченка (ВІКНУ).

Про це повідомляє “Детектор медіа“.

Як пише видання з посиланням на два джерела у ВІКНУ, Ніколайчука зняли з посади “під тиском публічності”. За  даними цих джерел, керівництво вишу проводить співбесіду з кандидатами на посаду начальника кафедри.

На попередню посаду – начальника відділу проблем масової комунікації науково-дослідного центру ВІКНУ – Ніколайчук також не повернеться: цю вакансію вже обійняв інший офіцер.

У пресслужбі вишу інформацію про зняття екссоратника Шарія з посади не підтверджують і не спростовують. Згідно з офіційною відповіддю на повторний запит “Детектора медіа” за підписом начальника ВІКНУ генерала Анатолія Шевченка, “надання подальших оцінок буде можливим після завершення службового розслідування”.

“ДМ” подзвонив і до самого Геннадія Ніколайчука, але той попросив звернутися до нього пізніше.

Службове розслідування триває місяць – від 6 березня 2024 року, коли в “Детекторі медіа” вийшла публікація про те, що завідувач кафедри військової журналістики ВІКНУ у 2019 році балотувався до парламенту під номером 20 від “Партії Шарія”.

Партія у 2019 році програла вибори, набравши 2,23% голосів, і Ніколайчук продовжив працювати на посаді начальника групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу ЗСУ.

За два роки він перейшов на роботу у ВІКНУ. До кінця другого року великої війни дослужився до звання полковника, а в листопаді 2023 року був призначений начальником кафедри військової журналістики.

Керівництво вишу нібито не знало про політичне минуле Ніколайчука і, ймовірно, не проводило перевірку, оскільки за посадою він не має доступу до державної таємниці.

СБУ у відповіді на запит “Детектора медіа” повідомила, що “перед призначенням на дану посаду не передбачена перевірка Службою безпеки України”.

Як писала “Новинарня“, з відкритих джерел відомо, що Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу міста Києва. У 2017 році  він написав книгу “Золотарьов – тренер на рингу і в житті” про тренера братів Кличків. Також він є власником Благодійного фонду “Країна спорту”. З журналістикою Ніколайчука пов’язує те, що він був членом правління Асоціації спортивних журналістів України.

Читайте також:
Ексредакторка каналу ZIK Медведчука Гордійко звільнилася з ЦГЗ після скандалу через її призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна