Ексредакторка каналу ZIK Медведчука Гордійко звільнилася з ЦГЗ після скандалу через її призначення

4 березня стало відомо, що колишню шеф-редакторку телеканалу ZIK, що належав Віктору Медведчуку, Дар’ю Гордійко призначили керівницею відділу комунікацій Центру громадського здоров’я при МОЗ.

Це рішення спричинило хвилю невдоволення серед співробітників – з відділу звільнилося п’ятеро осіб. Співробітники публічно заявили про незгоду з призначенням на посаду керівника людини, яка “доклала чимало зусиль до поширення російської пропаганди та відверто просувала наративи і агентів Кремля, працюючи одним з топменеджерів каналу ZIK”.

Згодом, після суспільної критики, про рішення піти з посади повідомила й сама Дар’я Гордійко. Про це вона написала у своєму Facebook 5 березня.

Ситуацію щодо неї вона назвала cancel culture (культура скасування) і зазначила, що “іноді люди помиляються. Іноді серйозно”. Гордійко стверджує, що “ледь не кожен медійник” працював на проросійських телеканалах.

“Cancel culture. Береш ледь не кожного медійника і починаєш дивитися, де працював (така вже в нас професія, інтернет усе пам’ятає). І там – 9 з 10 – буде “Інтер”, чи “112”, чи “Вєсті”, чи “Zik”, чи медіахолдинг Курченка… Іноді люди помиляються. Іноді серйозно. А іноді – коли це вигідно – видають свої маніпуляції і небажання працювати за високі принципи. А от зусилля сьогодні краще направити на спільну головну мету – боротьбу за перемогу. Так роблю я. Так робить моя родина. І так – моя підтримка ЗСУ не абстрактна і безособова, а дуже навіть персоніфікована – мені важко абстрагуватися, коли воює мій чоловік. Вірю в перемогу України над країною-агресором”.

Та наголосила: “Триматися за посади не бачу сенсу. Йду. Нам своє робити”.

Одна з комунікаційниць, Антоніна Доломанжи, розповіла, що вони з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість перебування Гордійко на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією, однак керівництво це “чути не захотіло”.

“ЦГЗ – аполітична організація”, як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з росією, – аполітична. У мене таке не вкладається в голові. Відтак, усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ. Колеги, пишаюся вами! – написала Доломанжи.

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна