Ведучий “24 каналу” Печій втік за кордон, скориставшись відрядженням до Брюсселя

Ведучий “24 каналу” Олексій Печій не повернувся до України після завершення саміту Європейської Ради 14-15 грудня в Брюсселі, на який отримав акредитацію.

Відповідну інформацію офіційно підтвердили в медіаходингу 22 грудня.

Генеральний директор медіахолдингу “Люкс” Роман Андрейко заявив, що журналіст ухвалив це рішення, “усвідомлюючи усі наслідки своєї втечі”.

“Сказати, що я шокований – нічого не сказати!… Кажуть “не суди і не будеш осуджений”. Час розсудить. А люди, які так любили дивитися і слухати аналітику Олексія, мають це прийняти і ухвалити для себе рішення чи готові вони і надалі йому вірити”, – наголосив Андрейко.

Сам ж Олексій Печій лише за тиждень прокоментував своє рішення, назвавши його “складним”. Те, що він залишиться в Європі обумовив тим, що нібито в Україні бракує “горизонтальної комунікації з західним суспільством”.  Журналіст каже, що зробив такий висновок після закінчення саміту, поспілкувавшись з політиками та іноземними колегами.

Печій заявив, що в Європі займатиметься “наближенням” нашої перемоги у війні з Росією – працюватиме “з західними медіапроєктами для просування українського порядку денного в західному суспільстві”.

“Попри засудження, тиск і переслідування я не припинятиму робити те, що я вмію…Я усвідомлюю, що в найближчі дні проти мене розпочнеться кампанія так званого медіакілерства, метою якої буде знищення мене, як журналіста, попри всю мою попередню роботу. Втім, поки це можливо, я продовжуватиму інформаційну боротьбу і ніколи не відмовлюся від пошуків допомоги для українського війська, де б я не був”, – заявив у своєму дописі Печій.

Однак, як наголошує “24 канал”, ведучий  “не зазначив, що підступно обдурив керівництво 24 Каналу, яке довірило йому висвітлення подій у Брюсселі”.

Читайте також:
Кинув кар’єру та втік до РФ: гравець “Шахтаря” Роспутько загадково зник після матчу в Бельгії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна