Кинув кар’єру та втік до РФ: гравець “Шахтаря” Роспутько загадково зник після матчу в Бельгії

Півзахисник донецького “Шахтаря” Олександр Роспутько U19 не повернувся в Україну після матчу Юнацької ліги УЄФА проти “Антверпена” у Бельгії. Натомість гравець вирушив у Росію, видалив всі дописи в соцмережах та перестав відповідати на дзвінки.

Про це пишуть “UA-Футбол” та “Брутальний футбол“.

Роспутька не було разом з командою в аеропорту, коли та поверталась додому. У результаті пошуків вдалося знайти лише його складену форму: гравець отримав квиток, здав валізу і не з’явився на посадку в літак.

“Ми не можемо стверджувати, в якому напрямку зник гравець. У нас немає інформації. Клуб має сподівання, що гравець повернеться найближчим часом. Ми звернулись до нього з офіційним листом з вимогою впродовж п’яти днів повернутися в стан команди. Якщо він не повернеться – контракт буде розірвано з вини гравця. Клуб залишає за собою право вимагати з гравця фінансову компенсацію.

Якщо б передумови до втечі були – гравець би залишився в Україні і не поїхав би на матч юнацької Ліги чемпіонів. Зараз він не виходить на зв’язок.

Ми будемо діяти виключно в рамках діючого законодавства. Гравець має нести відповідальність як працівник клубу і як громадянин України, який порушив умови контрактних відносин і положення правил перетину кордону, якщо він в установлений час не повернеться до країни”, – цитує позицію “Шахтаря” видання “UA-Футбол”.

Свою позицію щодо несподіваного зникнення гравця висловило і агентство Prostar: “Після гри “Шахтаря” в Антверпені ми контактували з Олександром. Це правда, що ми вели переговори з “Шахтарем” щодо продовження контракту і мали підписати документи після повернення до Києва. Його влаштовували запропоновані клубом умови. Тому для нас було несподіванкою зникнення Роспутько і він досі не виходить на зв’язок. Враховуючи всі обставини, ми припиняємо будь-які стосунки з гравцем і не бажаємо йому успіхів у подальшій кар’єрі.

Як пише “РБК-Україна”, батьки футболіста досі мешкають у тимчасово окупованому Донецьку. Ба більше, вони підтримують країну-агресорку Росію.

Водночас журналіст “Профутбол Digital” Олександр Звєров повідомляє, що Олександр Роспутько може приєднатися до клубу “Звезда” з Санкт-Петербурга. Ця команда виступає в четвертому за силою дивізіоні чемпіонату країни-терориста.

Зазначимо, що нещодавно Олександр підписав з “Шахтарем” п’ятирічний контракт.

Читайте також:
Дефлімпійська збірна України стала чемпіоном світу з футболу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна