Кафедру журналістики у київському військовому виші очолив екскандидат в депутати від “партії Шарія”

Кафедру військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) очолив Геннадій Ніколайчук, який у 2019 році  балотувався до Верховної Ради України під номером 20 від “партії Шарія”.

Тоді ця політична сила програла вибори, набравши 2,23% голосів, і Ніколайчук повернувся до своєї спортивної діяльності: працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних Сил України, пише “Детектор медіа”.

У відкритих джерелах збереглася інформація про його участь у парламентських виборах за списками “партії Шарія”. Зокрема, з нею можна ознайомитися на сайті видання “Главком” та “Руху Чесно”.

Під час дії воєнного стану доступ до матеріалів Центрвиборчкому є закритим, зокрема, до реєстрів виборців, відомостей про чинних нардепів і кандидатів у депутати на попередніх виборах. “Детектор медіа” звернувся до “Руху Чесно” і отримав скан з вебархіву, яким підтверджується балотування Геннадія Ніколайчука у 2019 році.

“Детектор медіа” надіслав запит до ВІКНУ щодо призначення соратника Шарія начальником кафедри військової журналістики та поцікавилися, чи передбачає ця посада обмежений доступ до державної таємниці.

Джерела видання у ВІКНУ повідомили, що керівництво вишу не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською політичною силою.

“На даний момент ми розглядаємо цю ситуацію”, – коротко відповіла виданню пресслужба ВІКНУ вранці 6 березня.

На посаду завкафедри Ніколайчука призначили в листопаді 2023 року.

За даними “Детектора медіа”, через кілька тижнів після призначення, 8 грудня 2023 року, Ніколайчук отримав звання полковника.

З відкритих джерел відомо, що Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу міста Києва. У 2017 році  він написав книгу “Золотарьов – тренер на рингу і в житті” про тренера братів Кличків. Також він є власником Благодійного фонду “Країна спорту”. З журналістикою Ніколайчука пов’язує те, що він був членом правління Асоціації спортивних журналістів України.

Читайте також:
Ексредакторка каналу ZIK Медведчука Гордійко звільнилася з ЦГЗ після скандалу через її призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна