Буданов підтримав заклик Папи Римського щодо обміну полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”, але нагадав про нюанс

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що повністю підтримує великодній заклик Папи Римського щодо обміну полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”. Втім, наголошує, що не бачить у цьому зацікавленості з боку РФ.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню ARD.

“Я це повністю підтримую. Давайте це зробимо. Залишилася одна маленька справа: переконати Росію”, — зазначив він і наголосив, що зацікавленості російської сторони в такому обміні поки не бачить.

Також Буданов розповів, що Туреччина більше не є центральним посередником в обміні військовополоненими.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, Папа Римський Франциск 31 березня під час традиційного великоднього послання Urbi et Orbi висловив побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”.

“Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!”, — сказав він.

Окрім цього, Франциск наголосив, що війна — це завжди “абсурд і поразка”.

“Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор’ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця”, — зазначив він.

Читайте також:
Буданов заявив, що не виключає проведення контрнаступу ЗСУ вже цього року, і назвав умови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна